Σύνδεση

Featured

WRC Ράλλυ Σαφάρι: Κυριαρχία Toyota και Rovanpera!

H Toyota κυριάρχησε στο ράλλυ Σαφάρι μιας και οι Rovanpera και Katsuta έκαναν το «1-2» και ο Evans τερμάτισε στην 4η θέση. Στο βάθρο ανέβηκε και ο Fourmaux με το Ford Puma Rally 1, ενώ ο Neuville με τον Tanak τερμάτισαν μέσα στη δεκάδα. Εξαιρετική εμφάνιση και του Σερδερίδη με Ford Puma.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη της Toyota στο Σαφάρι, όπου οι Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen, οδήγησαν εξαιρετικά και στις 19 ιδιαίτερα απαιτητικές ειδικές. 

Η καρό σημαία τους βρήκε να έχουν μια προπορεία 1 λεπτού και 37,8 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Takamoto Katsuta, ενώ ο Adrien Fourmaux της Ford M-Sport ήταν τελικά τρίτος με διαφορά 2 λεπτών και 25,1 δευτερολέπτων.

Ο Rovanpera έδειξε ευθύς εξαρχής τις προθέσεις του νικώντας και στις έξι ειδικές της Παρασκευής και δημιουργώντας μια διαφορά σχεδόν ενός λεπτού.  

Το Σάββατο και από τη στιγμή που οι αντίπαλοί του αντιμετώπιζαν ζητήματα -ατυχήματα, κλαταρίσματα και μηχανικά προβλήματα- ο Rovanpera μεγάλωσε τη διαφορά σε πάνω από δύο λεπτά.

Την Κυριακή οδήγησε στρατηγικά για να εξασφαλίσει τη 12η νίκη της καριέρας του στο WRC, σηματοδοτώντας την πρώτη νίκη της Toyota στη σεζόν. Ο Katsuta οδηγώντας προσεκτικά εξασφάλισε τη 2η θέση, μπροστά από τον Adrien Fourmaux που ήταν επίσης πολύ καλός αλλά και τον Elfyn Evans που προσέφερε στην Toyota σημαντικούς βαθμούς.

Ο Thierry Neuville της Hyundai αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες και μπόρεσε τελικά να τερματίσει 5ος.

Επόμενο ράλι στην Κροατία (18-21 Απριλίου).

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

Alfa Romeo: Τελικές δοκιμές της Milano που παρουσιάζεται στις 10 Απριλίου

Alfa Romeo

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz