Σύνδεση

Featured

Με κινητήρα 300 ίππων το σπορ Lexus LBX Morizo RR

Η τάση της Toyota να εμπλουτίζει τα οχήματά της με κινητήρες που εστιάζουν στις επιδόσεις είναι έτοιμη να επεκταθεί και στη γκάμα της Lexus, καθώς οι ενδείξεις δείχνουν την υιοθέτηση του ισχυρού τρικύλινδρου κινητήρα από τα GR Yaris και GR Corolla στη μάρκα Lexus.

Το LBX Morizo RR, το οποίο παρουσιάστηκε αρχικά ως concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο, αποτελεί έναν από τους βασικούς υποψήφιους για παραγωγή.

Ο CEO της Lexus Australia, o συμπατριώτης μας John Pappas, εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με τις προοπτικές του LBX Morizo RR, θεωρώντας την παραγωγή του ως “πολύ πιθανή” για επιλεγμένες αγορές.

Αν και δεν έχει δοθεί ακόμα επίσημα το πράσινο φως, η πιθανή μετάβαση του concept στην παραγωγή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα της Lexus προς σπορ μοντέλα επιδόσεων.

Σε αντίθεση με το αντίστοιχο Yaris Cross, το οποίο διαθέτει κυρίως αισθητικές βελτιώσεις, το LBX Morizo RR κρύβει σημαντική μεγάλες αλλαγές κάτω από το καπό.

Εξοπλισμένο με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων που προέρχεται από το GR Corolla, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους, αυτό το crossover υπόσχεται συναρπαστικές επιδόσεις.

Σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων οκτώ σχέσεων που δανείστηκε από το GR Yaris, το LBX Morizo RR εξασφαλίζει μια δυναμική οδηγική εμπειρία.

Ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, έχει αφήσει να εννοηθεί η επικείμενη άφιξη του LBX Morizo RR στην αγορά, με τις προσδοκίες να κάνουν λόγο για ντεμπούτο αργότερα το 2024.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured