Σύνδεση

Ford

Ντεμπούτο της Mustang Mach-E στην Ευρώπη στο «Go Electric», το μοναδικό roadshow της Ford

Η Ford αποκάλυψε τη νέα Mustang Mach-E στο ευρωπαϊκό κοινό, με την ευκαιρία του λανσαρίσματος της εμπειρίας «Go Electric» που στόχο έχει να συνεισφέρει στην ομαλή μετάβαση των αγοραστών της γηραιάς ηπείρου σε ένα εξηλεκτρισμένο μέλλον.

Με προβλεπόμενη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως 600 χιλιόμετρα στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου WLTP1, η πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E στοχεύει να βάλει τέλος το «άγχος αυτονομίας» αποτελώντας για την Ford την αιχμή του δόρατος σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη γκάμα εξηλεκτρισμένων οχημάτων.

Οι πελάτες της Ford στην Ευρώπη θα μπορούν έως τα τέλη του 2021 να επιλέξουν ένα από τα 18 εξηλεκτρισμένα οχήματα της, με τα 14 από αυτά να διατίθενται κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς. Η εταιρεία υπόσχεται να προσφέρει εξηλεκτρισμένες εκδόσεις σε όλα τα μελλοντικά επιβατικά μοντέλα της. Σε όλο τον κόσμο, η Ford επενδύει πάνω από 11 δις δολάρια για τον εξηλεκτρισμό των οχημάτων της.

Τα εξηλεκτρισμένα οχήματα της Ford βασίζονται σε μία γκάμα τεχνολογιών που περιλαμβάνει ήπια υβριδικά (48 Volt), πλήρως υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, προσφέροντας έτσι καινοτόμες λύσεις, οι οποίες ταιριάζουν σε όλες τις απαιτήσει των αγοραστών. Η Ford εκτιμά ότι το όφελος στο κόστος καυσίμου που θα έχουν οι πελάτες της μόνο από τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των μοντέλων Fiesta, Focus και Kuga, μπορεί να ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Τα πλήρως ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα της Ford θα υποστηρίζονται από ένα ολοκληρωμένο πακέτο με λύσεις φόρτισης (Ford Charging Solutions), το οποίο θα προσφέρει ομαλή πρόσβαση σε όλη την Ευρώπη τόσο σε οικιακούς φορτιστές, όσο και σε δημόσιους σταθμούς και σημεία φόρτισης. Οι αγοραστές της Mustang Mach-E που θα κάνουν μία κράτηση το 2020, θα λάβουν δωρεάν συνδρομή διάρκειας 1 έτους για υπηρεσίες της εφαρμογής FordPass, η οποία προσφέρει πρόσβαση για χρήση του Δικτύου Φόρτισης FordPass και πληρωμή των αντίστοιχων υπηρεσιών από ένα λογαριασμό.

Η Ford ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να δημιουργήσει 1.000 σταθμούς φόρτισης σε εγκαταστάσεις της εταιρείας σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της επόμενης τριετίας, προκειμένου να καταστήσει τη φόρτιση απλή και άνετη για τους εργαζομένους της.

Η Mustang Mach-E εξελίχθηκε στην Ευρώπη, για την Ευρώπη

Η Mustang Mach-E –ένα αυτοκίνητο που διέπεται από τις ίδιες αρχές οι οποίες ενέπνευσαν όλα αυτά τα χρόνια το δημοφιλέστερο σπορ κουπέ μοντέλο σε όλο τον κόσμο– φτάνει στην Ευρώπη αργότερα μέσα στη χρονιά.

Η Ford δημιούργησε την πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E SUV μέσω μιας εξελικτικής διαδικασίας επικεντρωμένης αποκλειστικά στις ανάγκες και επιθυμίες των πελατών. Οι μηχανικοί της Ford Ευρώπης ενεπλάκησαν από την αρχή στην εξέλιξη της αρχιτεκτονικής του οχήματος, στο επιμέρους μέρη της καθώς και στα χαρακτηριστικά των λογισμικών συστημάτων του, ώστε το τελικό προϊόν να καλύπτει τις ανάγκες των ευρωπαίων καταναλωτών.

Οι προδιαγραφές της ανάρτησης, το σύστημα διεύθυνσης με την ηλεκτρική υποβοήθηση, το σύστημα ελέγχου ευστάθειας και οι ρυθμίσεις της τετρακίνησης της Mustang Mach-E έχουν προσαρμοστεί ειδικά με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ευρωπαϊκών δρόμων αλλά και το στυλ οδήγησης των αγοραστών της γηραιάς ηπείρου.

Εξοπλισμένη με την μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρία (extended-range) και κίνηση στους πίσω τροχούς, η ηλεκτρική αυτονομία της Mustang Mach-E φτάνει τα 600 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα μεγάλα ταξίδια. Αξίζει να σημειωθεί πως το 85% των πελατών Mustang Mach-E που προχώρησαν σε προ-παραγγελία έχουν επιλέξει την έκδοση με την μεγαλύτερη μπαταρία (extended-range).

Με μέγιστη ισχύ φόρτισης 150 kW στους σταθμούς της κοινοπραξίας IONITY, η Mustang Mach-E θα μπορεί να αυξήσει την αυτονομία της έως και για 93 χιλιόμετρα με φόρτιση που θα διαρκεί μόλις 10 λεπτά. Η Mustang Mach E στην έκδοση standard-range υπολογίζεται πως θα μπορεί να φορτίζει την μπαταρία της από το 10% έως και το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της σε περίπου 38 λεπτά σε σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος DC.

Για το σπίτι, η Ford προσφέρει μία λύση επιτοίχιου φορτιστή (Ford Connected Wallbox) με πέντε φορές μεγαλύτερη ισχύ φόρτισης σε σχέση με μία οικιακή πρίζα. Αυτό σημαίνει ότι οι αγοραστές μπορούν, κατ’ εκτίμηση, να εξασφαλίσουν μέση αυτονομία 62 χιλιομέτρων ανά ώρα φόρτισης στην έκδοση extended-range και κίνηση στους πίσω τροχούς.

Μέσω της συνδεσιμότητας που παρέχει το ενσωματωμένο modem FordPass Connect, η Mustang Mach-E έχει τη δυνατότητα να βελτιώνει συνεχώς την απόδοσή της μέσα από ασφαλείς, ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (over-the-air updates) που μπορούν να αυξήσουν τις επιδόσεις του οχήματος αλλά και τα χαρακτηριστικά της επόμενης γενιάς του συστήματος επικοινωνιών και ψυχαγωγίας SYNC.

Η επόμενη γενιά του συστήματος SYNC χρησιμοποιεί τη μηχανική μάθηση για να προσαρμόζεται γρήγορα στις προτιμήσεις των οδηγών και να βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Μία οθόνη αφής 15,5 ιντσών και η απλή διεπαφή της καταργεί τα περίπλοκα μενού και διευκολύνει την πρόσβαση με λειτουργίες μέσω αφής, χειρονομιών swipe & pinch και φωνητικού ελέγχου. Με συνδεσιμότητα βασισμένη σε cloud, το σύστημα διαθέτει επίσης ασύρματη συμβατότητα με εφαρμογές Apple CarPlay, Android Auto και AppLink από smartphones και κινητές συσκευές.

Η Mustang Mach-E «ερμηνεύει» εκ νέου το σχεδιαστικό DNA της εμβληματικής Mustang. Μία κομψή, κουπέ σιλουέτα και ένα ανάγλυφο καπό συνδυάζονται με αθλητικά πίσω τμήματα και ένα στιβαρό, μυώδες «στήσιμο». Το αεροδυναμικό προφίλ επωφελείται από σύγχρονες πινελιές, όπως η απουσία προεξεχουσών λαβών στις πόρτες και η κυρτή σχεδίαση της οροφής. 

Μία εντελώς νέα αρχιτεκτονική αμαξώματος έρχεται να υποστηρίξει το ανοιχτό, φωτεινό και ευάερο περιβάλλον του εσωτερικού. Η σύγχρονη σχεδίαση συνδυάζεται με έξυπνες λύσεις που ενισχύουν τη λειτουργικότητα, όπως τα βραβευμένα με iF Design Award ηχεία του συστήματος ήχου της Bang & Olufsen που είναι ενσωματωμένα στα ταμπλό θυμίζοντας σε σχήμα μία μπάρα ήχου.

Η Mustang Mach-E διαθέτει επίσης τρία μοναδικά προφίλ οδήγησης –Whisper, Engage και Unbridles. Το καθένα προσαρμόζει τη συμπεριφορά του οχήματος, τον εσωτερικό φωτισμό και τα δυναμικά animations του πίνακα οργάνων σύμφωνα με το επιθυμητό στυλ. Ακόμα και οι ήχοι  του οχήματος είναι προσαρμοσμένοι ούτως ώστε να προσφέρουν μία γνήσια, πλήρως ηλεκτρική εμπειρία.

Ηλεκτροκίνηση για κάθε περίπτωση

Η Ford δεσμεύεται να προσφέρει μία εξηλεκτρισμένη έκδοση για κάθε επιβατικό μοντέλο που θα λανσάρει στην ευρωπαϊκή αγορά. Προσφέροντας μία ολοκληρωμένη και πολυσχιδή γκάμα συστημάτων ηλεκτροκίνησης, η Ford είναι σε θέση να προσαρμόσει παραμέτρους, όπως είναι για παράδειγμα οι επιδόσεις, ανάλογα με διαφορετικά σενάρια λειτουργίας και διαφορετικά οχήματα, ούτως ώστε να προσφέρει στους πελάτες της τις πατροπαράδοτες αξίες της μάρκας –όπως η εμπιστοσύνη, η προσιτή τιμή και η οδηγική απόλαυση– τόσο στην κατηγορία των επιβατικών οχημάτων, όσο και σε εκείνη των επαγγελματικών.

Η Ford εκτιμά ότι τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της θα καταλάβουν έως τα τέλη του 2022 ποσοστό άνω του 50% επί των συνολικών της πωλήσεων στην κατηγορία των επιβατικών οχημάτων. Μέχρι τότε, η εταιρεία προβλέπει ότι οι πωλήσεις των εξηλεκτρισμένων επιβατικών οχημάτων της θα έχουν ανέλθει στο 1 εκατομμύριο.

Τα 18 εξηλεκτρισμένα οχήματα που η Ford έχει αναγγείλει για τους πελάτες της στην Ευρώπη πριν από τα τέλη του 2021 περιλαμβάνουν:

  • Fiesta EcoBoost Hybrid,6 Puma EcoBoost Hybrid, Focus EcoBoost Hybrid, 6 Kuga EcoBlue Hybrid, Transit Custom EcoBlue Hybrid, Tourneo Custom EcoBlue Hybrid και Transit EcoBlue Hybrid –όλα με ήπια υβριδική τεχνολογία των 48 Volt, η οποία προσφέρει μειωμένες εκπομπές CO2, βελτιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου και μία ακόμα πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία, με πιο άμεση απόκριση
  • Mondeo Hybrid, Kuga Hybrid, 6 S-MAX Hybrid6 και Galaxy Hybrid6 – όλα με αυτοφορτιζόμενη, πλήρως υβριδική τεχνολογία κίνησης με βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, η οποία αποτελεί μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση έναντι του diesel. Η συγκεκριμένη λύση παρέχει τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας, ιδιαίτερα σε αστικό περιβάλλον με συχνά «σταμάτα- ξεκίνα».
  • Explorer Plug-In Hybrid, Kuga Plug-In Hybrid, Transit Custom Plug-In Hybrid και Tourneo Custom Plug-In Hybrid – όλα με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης, σε συνδυασμό με την αυτονομία και ελευθερία που παρέχει ένας συμβατικός κινητήρας εσωτερικής καύσης
  • Mustang Mach-E6 καθώς και ένα πλήρως ηλεκτρικό Transit van6 – αμφότερα με δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ρεύμα και μηδενικές εκπομπές ρύπων
  • Ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα (LCV) θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στη χρονιά

Η Ford βοηθά στην ανάπτυξη των επαγγελματικών δραστηριοτήτων των πελατών της λανσάροντας για πρώτη φορά στην κατηγορία συστήματα ηλεκτροκίνησης για τα αντίστοιχα οχήματά της. Το Transit Custom Plug-In Hybrid λανσάρεται μετά από εκτεταμένες δοκιμές διάρκειας ενός έτους που έγιναν σε πραγματικές συνθήκες. Από αυτές προέκυψε ότι τα plug-in υβριδικά επαγγελματικά οχήματα αποτελούν την πιο πρακτική και άμεσα διαθέσιμη επιλογή για επιχειρήσεις που επιδιώκουν τη συμμόρφωσή τους με τα σύγχρονα και πιο αυστηρά πρότυπα εκπομπών ρύπων στις πόλεις.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πωλείται η διάσημη άσχημη… Jerrari, ένα μείγμα από Jeep και Ferrari!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο μικρό SUV, το Toyota Yaris Cross;

Featured

Δείτε κινητήρες εσωτερικής καύσης που είναι έργα τέχνης

Featured

Μήπως τα ακουστικά σας θέτουν σε κίνδυνο τους άλλους; (Video)

Featured
Video: Honda e
AbarthAlfa RomeoAston MartinAudiBentleyBMWCadillacCaterhamChevroletChryslerCitroenCorvetteDaciaDaihatsuDodgeFerrariFiatFordHondaHyundaiInfinitiJaguarJeepKIALamborghiniLanciaLand RoverMazdaMercedes BenzMiniMitsubishimorganmustangNissanOpelPeugeotPorscheRenaultsaabSEATskodasmartssangyongsubarusuzukiToyotaVolkswagenVolvo

Newsletter Signup