Σύνδεση

Lamborghini

ΝΕΑ LAMBORGHINI HURACAN SPYDER: AYTH EINAI! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέλος εποχής και για την ανοιχτή Gallardo, η…

Τέλος εποχής και για την ανοιχτή Gallardo, η οποία θα αντικατασταθεί από την ολοκαίνουργια Huracan Spyder, που θα είναι στην Φρανκφούρτη. Σε σχέση με την αντίστοιχη Gallardo λοιπόν η Lamborghini αναφέρει πως το πλαίσιο είναι 40% πιο άκαμπτο, ενώ και το κάθετο αεροδυναμικό της φορτίο (downforce) είναι κατά 50% μεγαλύτερο.

Φυσικά για να επιτευχθεί η αύξηση αυτή της ακαμψίας το πλαίσιο έχει ενισχυθεί σε καίρια σημεία, με αποτέλεσμα το βάρος να έχει αυξηθεί στα 1.542 κιλά κι έτσι ο V10 των 5.200 κυβικών και των 610 ίππων έχει ελαφρώς πιο δύσκολο έργο. Έτσι, όπως γράψαμε, το 0-100 είναι κατά 0,2 δεύτερα πιο αργό και ολοκληρώνεται σε 3,4”, για τα 0-200 έρχεται σε 10,2 δεύτερα, την ίδια στιγμή που η τελική της φτάνει τα 324 χλμ./ ώρα.

LAMBORGHINI-HURACAN-SPYDER-2016-5

Φυσικά και η Spyder είναι τετρακίνητη, διαθέτει σύστημα προσωρινής απενεργοποίησης των κυλίνδρων, καθώς και σύστημα start stop για οικονομία καυσίμου έως 14% (μέση κατανάλωση 12,3 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα). Η επιβράδυνση εξασφαλίζεται από κεραμικά δισκόφρενα 380 χιλιοστών με δαγκάνες που, όπως λέει η ιταλική εταιρία, μπορούν να βαφτούν στο χρώμα που θέλει ο πελάτης.

LAMBORGHINI-HURACAN-SPYDER-2016-7

Όσο για τη μαλακή οροφή, που είναι και ο βασικός λόγος ύπαρξής της, διπλώνει ηλεκτρο-υδραυλικά και μαζεύεται ακριβώς πίσω από τα δύο καθίσματα μέσα σε 17 δεύτερα. Το τελευταίο μπορεί να γίνει ακόμα και αν η open air Huracan κινείται μέχρι και με 50 χλμ./ ώρα.

Τα παραπάνω κοστίζουν προ φόρων 186.450 ευρώ.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured