Σύνδεση

Featured

Το καινούργιο Skoda Superb είναι ακόμα πιο μεγάλο

Πρεμιέρα για την τέταρτη γενιά της ναυαρχίδας της Skoda, του Superb, που είναι και πάλι διαθέσιμo ως σεντάν και στέισον.

Σε σχέση με τα απερχόμενα μοντέλα οι διαστάσεις έχουν μεγαλώσει ελαφρώς -συν 40 χιλιοστά το μήκος στη λιμουζίνα και 10 χιλιοστά το ύψος, μείον 15 χιλιοστά για το πλάτος- ενώ η σχεδίαση είναι μεν πιο σύγχρονη αλλά από την  άλλη δεν αποστασιοποιείται από τη γενικά συγκρατημένη αισθητική προσέγγιση της Skoda.

Από την άλλη οι σχεδιαστές της τσέχικης εταιρεία έχουν βελτιώσει την αεροδυναμική τόσο του σεντάν όσο και του στέισον κατά 10 και 15% αντίστοιχα.

Αναλογικά πιο μεγάλες είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό όπου κυριαρχεί η μεγάλη, ελεύθερη κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment η διαγώνιος της οποίας είναι, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, είτε 10,0 είτε 13,0 ιντσών.

Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, ενώ χαρακτηριστικοί είναι και οι τρεις περιστροφικοί διακόπτες στην κεντρική κονσόλα με τις ενσωματωμένες οθόνες που καλύπτουν πολλαπλές λειτουργίες.

Οι χώροι αναμενόμενα είναι τεράστιοι, όπως άλλωστε και το πορτμπαγκάζ, που στη λιμουζίνα φτάνει τα 645 λίτρα και στο στέισον τα 690. Όσο για την καθημερινότητα θα διευκολύνεται από τις συνολικά 28 Simply Clever λύσεις που υπάρχουν.

Η γκάμα των κινητήρων ξεκινά από τον 1.5 TFSI που διαθέτει και σύστημα ήπιας υβριδικής υποβοήθησης και αποδίδει 150 ίππους. Από κει και πάνω υπάρχουν δύο εκδόσεις του 2.0 TSI με 204 και 265 ίππους, με την τελευταία να συνδυάζεται αποκλειστικά με τετρακίνηση.

Όπως και η κορυφαία έκδοση των 193 ίππων του 2.0 TDI, ενώ η εισαγωγική αποδίδει 150.

Αποκλειστικά για το στέισον υπάρχει και μια plug-in υβριδική έκδοση που αποτελείται από τον 1.5 TSI και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 204 ίππους. Η μπαταρία του συστήματος έχει ενεργειακή χωρητικότητα 25,7 kWh, εξασφαλίζει μια ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 100 χιλιόμετρα και σε wallbox των 11,0 kW φορτίζει πλήρως, χάρη και στον εσωτερικό φορτιστή των 11,0 kW, σε μόλις 2,5 ώρες.

Το κιβώτιο στο Superb PHEV είναι αυτόματο 6 σχέσεων, ενώ σε όλες τις άλλες εκδόσεις οι σχέσεις είναι 7.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz