Σύνδεση

Hyundai

Hyundai και Aptiv συνεργάζονται για την αυτόνομη οδήγηση

Η Hyundai και η Aptiv ανακοίνωσαν τη δημιουργία κοινοπραξίας αυτόνομης οδήγησης. Αυτή η συνεργασία πλαισιώνεται με έναν από τους πιο καινοτόμους παρόχους τεχνολογίας οχημάτων και έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο.

Η κοινοπραξία θα προωθήσει το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη διάθεση συστημάτων αυτόνομων τεχνολογιών, ενισχύοντας την ηγετική θέση των εταίρων στο παγκόσμιο οικοσύστημα αυτόνομης οδήγησης. Η κοινοπραξία θα αρχίσει τις δοκιμές συστημάτων πλήρους αυτόνομης οδήγησης το 2020 και το 2022 θα διαθέσει στην αγορά μια αυτόνομη πλατφόρμα επιπέδου 4 και 5 που θα απευθύνεται σε εταιρείες robotaxi, εταιρικούς στόλους και κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το Hyundai Motor Group και η Aptiv θα κατέχουν μερίδιο 50:50 της κοινοπραξίας, μια επένδυση ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Aptiv θα επικεντρωθεί στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, τα πνευματικά δικαιώματα και θα διαθέσει περίπου 700 εργαζόμενους εστιάζοντας στην ανάπτυξη λύσεων αυτόνομης οδήγησης. Το Hyundai Motor Group θα διαθέσει συνολικά 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και 0,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μηχανολογικό εξοπλισμό, υπηρεσίες R & D και πνευματικά δικαιώματα.

Η κοινοπραξία ενισχύει το κοινό όραμα των εταιρειών να καταστήσουν την κινητικότητα πιο ασφαλή, φιλική προς το περιβάλλον, συνδεδεμένη και προσιτή, προωθώντας την ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση των αυτόνομων οχημάτων με χαρακτηριστικά υψηλότερων επιδόσεων και ασφάλειας.

“Η νέα κοινοπραξία σηματοδοτεί την έναρξη ενός ταξιδιού με την Aptiv προς τον κοινό στόχο μας να εμπορευματοποιήσουμε την αυτόνομη οδήγηση”, δήλωσε ο κ. Euisun Chung, Executive Vice Chairman του Hyundai Motor Group. “Οι συνδυασμένες δυνατότητες της Aptiv, μιας κορυφαίας παγκοσμίως εταιρίας τεχνολογίας, και του Ομίλου μας, ενός παγκόσμιου ΟΕΜ, θα δημιουργήσουν μια ανεκτίμητη συνεργασία για να οδηγήσουν την αυτόνομη οδήγηση”.

“Αυτή η συνεργασία ενισχύει περαιτέρω τις κορυφαίες δυνατότητες της Aptiv στην ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, συνδεσιμότητας οχημάτων και αρχιτεκτονικής έξυπνων οχημάτων”, δήλωσε ο κ. Kevin Clark, President και CEO της Aptiv. “Οι πρωτοποριακές τεχνολογικές και ερευνητικές δυνατότητες του Hyundai Motor Group καθιστούν τον εταίρο μας ικανό να προχωρήσει στην ανάπτυξη μιας αυτόνομης πλατφόρμας.”

Της νέας κοινοπραξίας θα ηγείται ο κ. Karl Iagnemma, President της Aptiv Autonomous Mobility. Η έδρα της κοινοπραξίας θα είναι στη Βοστώνη με τεχνολογικά κέντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ασία, συμπεριλαμβανομένης της Κορέας. Το Hyundai Motor Group και η Aptiv θα διαθέτουν ίσο αριθμό διευθυντικών στελεχών που θα διοικούν την κοινοπραξία.

Η τελευταία επένδυση του Hyundai Motor Group αποτυπώνει τις συνεχείς προσπάθειες  μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες για πλήρως αυτόνομη οδήγηση με το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Η Hyundai ξεκίνησε για πρώτη φορά τη δοκιμή αυτόνομων οχημάτων σε δημόσιους δρόμους στις ΗΠΑ το 2015 με άδεια από την πολιτεία της Νεβάδα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES το 2017, η Hyundai ανέπτυξε τις δοκιμές της (σε αστικό περιβάλλον), επιδεικνύοντας τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης στο κοινό με το αυτόνομο μοντέλο της, IONIQ. Τον Φεβρουάριο του 2018, η Hyundai απέδειξε με επιτυχία την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 σε αυτοκινητόδρομο, καθώς πέντε ηλεκτρικά οχήματα NEXO κυψελών καυσίμου ταξίδεψαν 190 χιλιόμετρα από τη Σεούλ προς την Pyeonchang χωρίς τη συμμετοχή οδηγού.

Η Aptiv είναι μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας με κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προηγμένων υπηρεσιών κινητικότητας που περιλαμβάνει συστήματα αντίληψης, αλγόριθμους λογισμικού, πλατφόρμες υπολογιστών και διανομή δεδομένων και ισχύος.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Mercedes-Benz

Πόσα χιλιόμετρα θα μπορέσετε να κάνετε με λαμπάκι για το καύσιμο;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Nissan παρουσιάζει τέσσερα πρωτότυπα στο Πεκίνο

Featured