Σύνδεση

Volkswagen

Volkswagen Group: Αύξηση κατά 65% στις πωλήσεις ηλεκτρικών

Σημαντική άνοδο των πωλήσεων στα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα σημείωσε η VW σε όλες τις μάρκες του γκρουπ, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ για τη νέα χρονιά στο πρώτο τρίμηνο.

“Η ζήτηση για τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μας είναι πολύ υψηλή παγκοσμίως και συνεπώς τα βιβλία των παραγγελιών μας είναι γεμάτα. Η αύξηση των παραδόσεων BEV θα ήταν σημαντικά υψηλότερη εάν δεν υπήρχε το τρέχων θέμα με τον εφοδιασμό ημιαγωγών και καλωδίων. Βασιζόμαστε σε πρόσθετα εξαιρετικά ελκυστικά μοντέλα και σε μια διαδοχική βελτίωση της κατάστασης που αφορά στους ημιαγωγούς ώστε να δώσουμε μεγαλύτερη ώθηση καθώς προχωρά η χρονιά. Συνεχίζουμε να στοχεύουμε σταθερά σε ένα μερίδιο BEV από 7 έως 8% για όλο το έτος” δήλωσε ο Hildegard Wortmann, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για τις Πωλήσεις.

Ο Όμιλος Volkswagen συνέχισε με επιτυχία την παγκόσμια ηλεκτρική του επίθεση το 1ο τρίμηνο, αυξάνοντας τις παραδόσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων κατά 65% σε ετήσια βάση. Παρά το ζήτημα στον εφοδιασμό ημιαγωγών και καλωδίων, 99.100 BEV έχουν παραδοθεί στους πελάτες έως τα τέλη Μαρτίου, ενώ το αντίστοιχο 1ο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ήταν 60.000 μονάδες.

Η μεγαλύτερη αύξηση σημειώθηκε στην Κίνα, όπου 28.800 πελάτες παρέλαβαν ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα που κατασκευάστηκε από κάποια μάρκα του Ομίλου – τετραπλάσια αύξηση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Όσον αφορά τις παραδόσεις BEV ανά περιοχή, η Ευρώπη εξακολουθούσε να έχει σαφώς το προβάδισμα με 58.400 οχήματα (μερίδιο αγοράς 59%) τους πρώτους τρεις μήνες. Στις ΗΠΑ, ο Όμιλος παρέδωσε 7.900 BEV σε πελάτες τα οποία αντιστοιχούσαν στο 8% των παγκόσμιων παραδόσεων. Στην Κίνα, μέχρι το τέλος Μαρτίου, παραδόθηκαν 28.800 μονάδες, τέσσερις φορές περισσότερα από ότι το 1ο τρίμηνο του 2021. Αυτό αντιπροσωπεύει το 29% των παγκόσμιων παραδόσεων BEV του Ομίλου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου, η μάρκα Volkswagen παρέδωσε 53.400 BEVστους πελάτες (μερίδιο 54%), ενώ ακολούθησαν η Audi με 24.200 οχήματα (μερίδιο 24%), η Porsche με 9.500 (μερίδιο 10%), η Skoda με 8.800 (μερίδιο 9%) και η Seat/Cupra με 2.200 (μερίδιο 2%).

Τα καλύτερα 5 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα σε πωλήσεις το 1ο τρίμηνο του 2022 είναι τα εξής:

– Volkswagen ID.4 30.300 μονάδες
– Volkswagen ID.3 13.000 μονάδες
– Audi Q4 e-tron (συμπ. Sportback) 10.700 μονάδες
– Audi e-tron (συμπ.. Sportback) 10.300 μονάδες
– Porsche Taycan (συμπ. Cross Turismo) 9.500 μονάδες

Volkswagen Group – Πίνακας παραδόσεων ηλεκτρικών μοντέλων στους πελάτες

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Επιτέλους! Το Chaos είναι έτοιμο!

Featured

Η θρυλική Ferrari F40 αναβιώνει!

Featured

Με 816 ίππους η πιο ισχυρή Mercedes SL όλων των εποχών

AMG

Η Hyundai βάζει τέλος στις αλυσίδες για τα χιόνια (Video)

Featured