Σύνδεση

Lamborghini

Η HIGH TECH LAMBORGHINI ASTERION LPI910-4 (ΒΙΝΤΕΟ)

To concept Asterion είναι το πρώτο plugin υβριδικό της Lamborghini και σύμφωνα με τα λεγόμενα του επικεφαλής της εταιρείας Stephan Winkelmann, σε αυτό θα βασιστεί ένα μοντέλο παραγωγής, καθώς και το επερχόμενο SUV Urus.

Η Asterion κινείται από τον V10 των 5.200 κυβικών της Huracan, που υποστηρίζεται από 3 ηλεκτροκινητήρες, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς της να φτάνει τα 910 άλογα. Κατά την εκκίνησή της η εντυπωσιακή Lambo κινείται μόνο ηλεκτρικά και είναι προσθιοκίνητη, ενώ πάνω από τα 50 χλμ./ ώρα στο παιχνίδι μπαίνει τόσο ο V10 όσο και οι τροχοί του πίσω άξονα. Αν εκεί πιέσει κανείς το μπουτόν Zero ο τελευταίος απενεργοποιείται και την κίνηση αναλαμβάνουν και οι 3 ηλεκτρικοί κινητήρες.

Ως αμιγώς ηλεκτρική η Asterion μπορεί να κινηθεί για μέχρι και 50 χιλιόμετρα και με ταχύτητα έως και 125 χλμ./ ώρα, ενώ στο πρόγραμμα Sport (επιλέγεται από τον κόκκινο διακόπτη στο τιμόνι) ολοκληρώνει το 0-100 σε 3 δεύτερα και η τελική του φτάνει τα 320. Όσο για τις απαιτήσεις σε αμόλυβδη σημειώστε πως στη σύνθετη λειτουργία (V10 + 3 ηλεκτροκινητήρες) η μέση κατανάλωση είναι 4,2 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 98 γραμμάρια.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οδηγούμε το νέο BYD Dolphin Surf

BYD

Το Volvo XC70 επιστρέφει ως super plug-in υβριδικό

Featured

To BYD Dolphin Surf στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

BYD

Η SEAT γιορτάζει τα 75 χρόνια της!

Featured