Σύνδεση

Hyundai

HYUNDAI: ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΥΨΕΛΕΣ

Η Toyota με το Mirai και η Honda με το FCX μπορεί να απολαμβάνουν μεγαλύτερη προβολή αλλά οι Κορεάτες του ομίλου της Hyundai κινούνται πιο αθόρυβα μεν αλλά εξίσου αποτελεσματικά προς την ηλεκτροκίνηση με τη βοήθεια ενεργειακών κυψελών.

Η Hyundai, όπως έχουμε γράψει, διαθέτει έδώ και κάμποσα χρόνια πιλοτικά το ix35 Fuel Cell σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ, ενώ στα πλάνα της περιλαμβάνεται η εξέλιξη και η ευρεία παραγωγή ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου. Κι αυτό γιατι οι επικεφαλείς της εταιρείας θεωρούν πως πλέον έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ένα όχημα με ενεργειακές κυψέλες που θα καταναλώνει υδρογόνο και θα έχει μια μέγιστη θεωρητική αυτονομία της τάξης των 800 χιλιομέτρων.

Μάλιστα, ο Sae-Hoon Kim, υπεύθυνος για την εξέλιξη των ενεργειακών κυψελών στη Hyundai, θεωρεί πως η αυτονομία αυτή θα είναι εφικτή με μία τελική που θα πλησιάζει τα 180 χλμ./ ώρα (το ix35 Fuel Cell έχει περίπου 600 km με 160 τελική). Φυσικά το ίδιο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί και με τα σήματα της Kia περίπου την ίδια χρονική περίοδο.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Η Alfa Romeo Junior τώρα πιο προσιτή

Alfa Romeo

Τα ανανεωμένα Citroen C4 και C4 X στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζουν

Citroen

Σύννεφα στον «γάμο» Honda-Nissan και στο βάθος η Renault

Honda

Η πρώτη μέρα του Lewis Hamilton στη Ferrari

F1