Φέτος η έκθεση της Γενεύης, όπως άλλωστε και όλες οι άλλες εκθέσεις, ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊου. Για του χρόνου ήδη έχουν καθοριστει οι ημερομηνίες κάποιων από αυτών αλλά όχι και για αυτή της ελβετικής μεγαλούπολης.
Και αυτό γιατί οι διοργανωτές της ανακοίνωσαν επίσημα πως από τη στιγμή που πολλοί εκθέτες έχουν ήδη ενημερώσει πως δεν θα δώσουν το παρόν η έκθεση ακυρώνεται. Ταυτόχρονα είπαν πως πωλούνται και τα δικαιώματα της διοργάνωσης που στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Palexpo, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο αεροδρόμιο της Γενεύης.
Παράλληλα οι διοργανωτές ανέφεραν πως η ζημιά από τη φετινή ακύρωση της έκθεσης ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια ευρώ και πως ένα δάνειο ύψος 15 εκατομμυρίων που είχαν ζητήσει ναι μεν εγκρίθηκε από το καντόνι της Γενεύης αλλά οι όροι ήταν ασύμφοροι και το επιτόκιο υψηλό.
Τα παραπάνω δεν σημαίνουν πάντως πως η έκθεση της Γενεύης έσβησε οριστικά κι αμετάκλητα. Το πιο πιθανό είναι πως κάποιος θα αποκτήσει μάλλον φτηνά τα δικαιώματα και θα συνεχίσει. Και αυτός ο κάποιος έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι η ίδια η Palexpo.