Σύνδεση

Toyota

Η Toyota θα επιμείνει με τους diesel

Η Toyota παραμένει ακλόνητη στην πίστη της στους κινητήρες ντίζελ, σε αντίθεση με τις πρόσφατες τάσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ενώ η Volvo αποχαιρετά το ντίζελ, η Toyota επιβεβαιώνει την βιωσιμότητά του. Ο Sean Hanley, επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της Toyota Αυστραλίας, διαψεύδει τις αντιλήψεις περί παρακμής του ντίζελ, αναφέροντας τη σημασία του, ιδιαίτερα στα βαρέα οχήματα όπως τα φορτηγά και τα SUV.

Παρά την αναγνώριση της ανάγκης προσαρμογής για την τήρηση των αυστηρών προτύπων εκπομπών ρύπων, ο Hanley προβάλλει το ντίζελ ως “μια πολύ αξιόπιστη λύση”.

Θέλοντας να ανταποκριθεί στους νέους κανονισμούς, η Toyota εισάγει καινοτομίες όπως μια ήπια υβριδική έκδοση του κινητήρα turbodiesel 2,8 λίτρων στο νέο Hilux του 2024.

Ο Hanley υποστηρίζει επίσης την προοπτική συνθετικών κινητήρων εσωτερικής καύσης με ντίζελ και υδρογόνο, με παράδειγμα τον πειραματισμό της Toyota με πρωτότυπα που λειτουργούν με υδρογόνο, όπως το GR Yaris και το GR Corolla.

Αναγνωρίζοντας ένα μέλλον όπου τα ηλεκτρικά οχήματα θα κατέχουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς, η Toyota διατηρεί τη δέσμευση στους συμβατικούς κινητήρες.

Ο πρόεδρος Akio Toyoda ανακοινώνει μια νέα οικογένεια κινητήρων εσωτερικής καύσης, προβλέποντας ένα μέλλον όπου τα ηλεκτρικά ίσως και να μην ξεπεράσουν το 30% του μεριδίου αγοράς.

Ενώ το ντίζελ αντιμετωπίζει εμπόδια, ιδιαίτερα σε αυστηρές αγορές όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Toyota αναμένει συνεχή ζήτηση στις αναδυόμενες αγορές και στους εμπορικούς τομείς με πιο χαλαρούς κανονισμούς.

Παρά το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά ξεπέρασαν τα ντίζελ στην ΕΕ το 2023, η Toyota συνεχίζει να επενδύει σε ένα πολύπλευρο μέλλον όπου τα συνθετικά καύσιμα και το υδρογόνο χρησιμεύουν ως βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, εξασφαλίζοντας την αντοχή των κινητήρων ντίζελ σε διάφορα πλαίσια.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured