Μετά την διαρροή πριν λίγο καιρό ενός αυτοκινήτου δοκιμών με τον κωδικό “BP 23” βασισμένο πάνω στην 720S, η McLaren επιβεβαίωσε ότι ετοιμάζει πυρετωδώς την επιστροφή της στην κορυφή των hypercars με ότι πιο ακραίο έχει βγάλει στην ιστορία της.

Το νέο μέλος της “Ultimate Series” δεν έχει ακόμα επιβεβαιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά ενώ του έχει αποδοθεί ένας κωδικός “P15”, με το τελικό όνομα να αναμένεται να ανακοινωθεί πριν το τέλος του 2017, όταν θα δοθούν στην δημοσιότητα και περισσότερες πληροφορίες.

Είναι προφανές ότι το αυτοκίνητο όταν και όποτε εμφανιστεί θα έχει προπωληθεί στους ιδιοκτήτες που θα έχουν καταβάλει ένα σημαντικό ποσό το οποίο μάλλον θα ξεπερνά ότι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα για αυτοκίνητα αυτού του είδους.

Αν πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφορούν, η McLaren δεν θα ακολουθήσει τον υβριδικό δρόμο, θέλοντας να κρατήσει το βάρος κάτω από τα 1.300 κιλά με τον V8 των 3,8 λίτρων να φθάνει σε απόδοση τους 800 ίσως και περισσότερους ίππους. Προφανώς η μεγαλύτερη έμφαση θα δοθεί στην αεροδυναμική σχεδίαση με το αμάξωμα και το πλαίσιο να είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένα από carbon fiber.

Στόχος της εταιρίας είναι να κατασκευάσει ένα απόλυτα πισταδόρικο αυτοκίνητο από την P1 GTR και μάλιστα με δυνατότητα να πάρει άδεια κυκλοφορίας σε δημόσιο δρόμο και να είναι όσο πιο εύχρηστο σε “καθημερινή” χρήση.

Παναγιώτης Τριτάρης