Σύνδεση

Bugatti

Η Bugatti Bolide ανταγωνίζεται τα μονοθέσια της Formula 1

Η Bugatti ολοκλήρωσε τις δοκιμές της έτοιμης για παραγωγή Bolide, ενός hypercar μόνο για πίστες, το οποίο αποδίδει 1.600 ίππους από τον κινητήρα W-16.

Ζυγίζοντας σημαντικά λιγότερο από τα αδέρφια της Chiron (μόλις 1.452 κιλά αντί για τα 1.950 κιλά της κανονικής Chiron),η Bolide υπόσχεται μοναδικές επιδόσεις, ανταγωνιζόμενη σε επιτάχυνση ακόμη και τα αυτοκίνητα της Formula 1.

Ενώ η τελική ταχύτητα του Bolide περιορίζεται στα 380 km/h, ξεπερνά το τρέχον ρεκόρ ταχύτητας της F1 που είναι στα 372 km/h.

Οι μηχανικοί έδωσαν προτεραιότητα στην απόδοση στην πίστα, επιτρέποντας στο Bolide να τραβάει 2,5 g στις στροφές, αν και αυτό υπολείπεται των 5 g που βιώνουν οι οδηγοί της F1.

Παρά την μεγαλύτερη ισχύ της έναντι των περίπου 1.000 ίππων της Formula 1, τα μονοθέσια έχουν το πλεονέκτημα της ακραίας αεροδυναμικής σχεδίασης και του σημαντικά χαμηλότερου βάρους.

Παρ’ όλα αυτά, με μόνο 40 μονάδες που έχουν προγραμματιστεί για παραγωγή και μια τιμή που αγγίζει τα 4 εκατομμύρια ευρώ, είναι μάλλον σίγουρο ότι όσοι την αγοράσουν δεν θα την ζορίσουν στην πίστα, αλλά θα την κλείσουν στα γκαράζ τους.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured