Σύνδεση

Featured

Έρχεται και ηλεκτρικό Renault Clio

Η Renault ετοιμάζεται να λανσάρει μια ηλεκτρική έκδοση της επόμενης γενιάς του Clio, επεκτείνοντας τη γκάμα των μικρών αυτοκινήτων της παράλληλα με την αναβίωση του 5.

Με ορίζοντα παρουσίασης το 2026, το νέο Clio θα συνεχίσει τη δέσμευση της Renault να προσφέρει προσιτές ηλεκτρικές επιλογές, παράλληλα με τα παραδοσιακά πλήρως υβριδικά βενζινοκίνητα μοντέλα.

Τοποθετημένο σε μια παραλλαγή της πλατφόρμας Ampr Small, που μοιράζεται με το Renault 5, το ηλεκτρικό Clio θα ανταγωνιστεί άμεσα μοντέλα όπως το Peugeot e-208 και το MG 4 EV.

Παρά τις ξεχωριστές αρχιτεκτονικές, οι πλατφόρμες της Renault για το B-segment μοιράζονται σημαντικά εξαρτήματα, επιτρέποντας τη δημιουργία πανομοιότυπων μοντέλων τόσο σε βενζινοκίνητες όσο και σε ηλεκτρικές εκδόσεις.

Οι αναμενόμενες σχεδιαστικές αλλαγές θα ευθυγραμμίσουν το νέο Clio με τις τελευταίες προτάσεις EV της Renault, απομακρυνόμενο από τα ρετρό στιλιστικά στοιχεία που συναντάμε στα μικρότερα μοντέλα της πλατφόρμας του.

Αν και ελαφρώς μακρύτερο από το Renault 5, το νέο Clio στοχεύει να διατηρήσει το συμπαγές του αμάξωμα, προσφέροντας παράλληλα αυξημένο εσωτερικό χώρο για επιβάτες και αποσκευές.

Η Renault βλέπει την προσθήκη ενός ηλεκτρικού Clio ως μια στρατηγική κίνηση για να προσφέρει στους πελάτες μεγαλύτερες επιλογές, αντί να αντικαταστήσει το υπάρχον Clio.

Καθώς η αγορά στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση, η Renault στοχεύει στην εξισορρόπηση της χαμηλής τιμής πώλησης και της κερδοφορίας.

Δίνοντας έμφαση στις πολλαπλές ενεργειακές λύσεις, η Renault επιδιώκει να σταθεί με αξιώσεις στο εξελισσόμενο τοπίο της κινητικότητας, ικανοποιώντας παράλληλα τις ποικίλες ανάγκες των καταναλωτών σε διάφορες αγορές της Ευρώπης και όχι μόνο..

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured