Σύνδεση

Lamborghini

ΠΟΣA ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ LAMBORGHINI COUNTACH; (ΣΕ ΕΥΡΩ)

Μπορεί η Gallardo να είναι η πιο επιτυχημένη..

Μπορεί η Gallardo να είναι η πιο επιτυχημένη Lamborghini και μάλιστα με διαφορά, μπορεί η Aventador να είναι από το πιο χαρισματικά super car που μπορεί να αγοράσει κανείς, μπορεί η Huracan να έχει προκαλέσει πανικό άμα τη εμφανίσει όμως η πιο εμβληματική Lamborghini εξακολουθεί να είναι η Countach.

To αυτοκίνητο που έχτισε με την απόκοσμη εμφάνισή του το μύθο της εταιρείας, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1974 –είχα δει μια από κοντά, στο δρόμο, δύο χρόνια αργότερα και νόμιζα πως είχε προσγειωθεί κάτι εξωγήινο- και που έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1990, έχοντας κατασκευαστεί συνολικά 2.042 φορές.

Μια από τις πρώτες 150 Countach λοιπόν που είχαν φτιαχτεί και έφεραν το προσωνύμιο «Periscopica», λόγω ενός όχι και τόσο αποτελεσματικού περισκόπιου στη οροφή το οποίο καταργήθηκε από το 1977, πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία. Πρόκειται για μοντέλο του 1975, με μόλις 16.500 χιλιόμετρα και σε άριστη κατάσταση, που είναι το πρώτο που έσπασε το φράγμα του 1.000.000 δολαρίων. Μάλιστα αν ο κινητήρας του ήταν ίδιος με τον αριθμό πλαισίου (1120070 και 1120066 αντίστοιχα) το ποσό θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Όπως όμως είπε ο θρυλικός δοκιμαστής της μάρκας Valentino Balboni εκείνα τα χρόνια δεν ήταν ασυνήθιστο να τοποθετείται ένας άλλος κινητήρας από τον αρχικό.

Παράλληλα ο πρώτες Countach γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς και ακριβές κι αυτό γιατί η Lamborghini όσο περνούσαν τα χρόνια πρόσθετε όλο και περισσότερες εισαγωγές αέρα και λοιπές λεπτομέρειες με αποτέλεσμα η minimal σχεδίαση των πρώτων Countach να θεωρείται σήμερα πιο αυθεντική και ελκυστική.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz