Σύνδεση

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΕΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΟΡΙΑ

Μπορεί η Ε.Ε. να επιβάλλει τον τεχνητό ήχο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για λόγους ασφαλείας από την άλλη όμως τελικά θεσπίζει για τα συμβατικά μοντέλα πιο χαμηλά όρια για λόγους υγείας, όπως είχαμε γράψει πριν μερικούς μήνες.

Έτσι από το 2016 οι κατασκευαστές θα είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζουν σταδιακά πιο ήσυχα καινούργια μοντέλα, με στόχο το 2024 το επίπεδο θορύβου να έχει μειωθεί συνολικά κατά περίπου 25%. Πιο συγκεκριμένα να έχει πέσει από τα σημερινά 75 dB στα 68 (η κλίμακα δεν είναι γραμμική). Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης μια κανονική συνομιλία έχει ένταση μεταξύ 40 και 60 dB, σε έναν πολύχναστο δρόμο καταγράφονται τιμές μεταξύ 75 και 85 dB, ενώ η μόνιμη έκθεση σε θόρυβο περί τα 85 dB μπορεί να οδηγήσει σε βλάβες της ακοήςγια αυτό όπως είπαμε και οι Ινδοί τρελάθηκαν από το θόρυβο.

Πιο αυστηρά όρια πάντως δεν θεσπίστηκαν μόνο για τα επιβατικά αυτοκίνητα, αλλά και για τα βαν, τα φορτηγά και τα λεωφορεία.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Η Chery στην Ελλάδα: Πρεμιέρα με υβριδικά SUV από 28.490 ευρώ

Chery

Επιστροφή στη βενζίνη: Έρχεται το υβριδικό FIAT 500

FIAT

Suzuki: Το Vitara ανανεώθηκε – Πόσο κοστίζει

Featured

H BMW θα επιμείνει στους εμβληματικούς σπορ κινητήρες της

BMW