Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε πως από το λίθιο φθάνουμε στις μπαταρίες των ηλεκτρικών (Video)

Li, Ni, Mn και Co. Λίθιο, νικέλιο, μαγγάνιο και κοβάλτιο. Αυτά είναι τα τέσσερα βασικά ορυκτά στοιχεία που συνθέτουν την καρδιά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Την μπαταρία.

Ο πυρήνας της μπαταρίας: «Τα στοιχεία είναι οι ελάχιστες μονάδες αποθήκευσης ενέργειας» , λέει ο Francesc, επικεφαλής στο τμήμα δοκιμών ενέργειας της Seat. Το θετικό ηλεκτρόδιο (ανόδιο) και το αρνητικό ηλεκτρόδιο (καθόδιο) ομαδοποιούνται μαζί με έναν διαχωριστή που εμποδίζει την επαφή μεταξύ τους.

Αυτά τα ηλεκτρόδια είναι υπεύθυνα για τη μεταφορά της ενέργειας: «κάθε στοιχείο έχει ηλεκτρική τάση 3,7 V». Αυτή είναι η ποσότητα που απαιτείται για την τροφοδοσία ενός φακού LED, για παράδειγμα. Ωστόσο, για να οδηγήσετε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρειάζεστε περίπου 400 βολτ, επομένως σχεδόν 300 στοιχεία πρέπει να συνδεθούν σε σειρά.

Το σύνολο του αθροίσματος: Για τη διασύνδεση των στοιχείων, τοποθετούνται μαζί σε συστοιχίες, οι οποίες με τη σειρά τους σχηματίζουν το πακέτο μπαταριών. Οι συνδέσεις είναι τοποθετημένες μεταξύ των μονάδων για να διασφαλίζουν τόσο τη ροή ενέργειας όσο και την επικοινωνία μεταξύ του BMCe (η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του οχήματος) και των CMC (οι ηλεκτρονικές πλακέτες που ελέγχουν την κατάσταση των μεμονωμένων κυψελών). «Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσθέσουμε το σύστημα ψύξης και το περίβλημα ώστε η μπαταρία να είναι έτοιμη να τοποθετηθεί στο όχημα», εξηγεί ο μηχανικός.

Στο βίντεο θα δείτε την πρώτη φάση της διαδικασίας. Την εξαγωγή του λιθίου και των λοιπών στοιχείων από τα ορυχεία. Στη συνέχει ακολουθεί η χημική διεργασία τους.

Στην τρίτη φάση έχουμε την παραγωγή των στοιχείων και των ηλεκτρόδιων. Κατόπιν ακολουθεί η συναρμολόγησή τους σε συστοιχίες και σε ένα κοινό περίβλημα και τέλος η τοποθέτηση στο δάπεδο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

 

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Alfa Romeo Milano θα λέγεται τελικά… Junior

Alfa Romeo