Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το 55% των Ελλήνων θεωρεί ότι η ηλεκτροκίνηση είναι το μέλλον, αλλά…

Πάνω από 2 στους 5 Έλληνες οδηγούς δηλώνουν ότι έχουν στην κατοχή τους πάνω από ένα αυτοκίνητο στην οικογένεια τους. Αυτό είναι το σημερινό status στην ελληνική κοινωνία, όπως αυτό αποτυπώνει σε πρόσφατη έρευνα η Focus Bari- Yougov με κεντρικό θέμα «Οι Έλληνες και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Συγκεκριμένα το 53% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι έχει ένα αυτοκίνητο, το 36% 2, το 5% διαθέτει 3 αυτοκίνητα, ενώ ένα 4% δηλώνει ότι δεν έχει κανένα αυτοκίνητο στην κατοχή του.

Το κύριο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούν σήμερα οι Έλληνες οδηγοί κινείται με…βενζίνη σε ποσοστό 76%, το 16% διαθέτει diesel, ένα 6% κινείται με LPG η CNG, υβριδικό έχει μόλις ένα 3% ενώ τα ηλεκτρικά είναι ελάχιστα και κινούμενα κάτω από το «φακό της έρευνας».

Θέλει πολύ δουλειά για να γυρίσει ο ήλιος της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα

Το ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας, που συνηγορεί στο γεγονός ότι η διάδοσης της ηλεκτροκίνησης θέλει δουλεία πολύ… αφού σκεπτόμενοι την επόμενη αγορά αυτοκινήτου, ως προς το καύσιμο, οι Έλληνες οδηγοί θα εξέταζαν: τα υβριδικά σε ποσοστό 76%, ενώ τα LPG & CNG συναγωνίζονται τα ηλεκτρικά! Σε ποσοστό 54% θα αγόραζαν ηλεκτρικά αλλά και ένα ποσοστό 53% σκέφτεται τις εναλλακτικές μορφές καυσίμου. Την ίδια στιγμή υπάρχει και ένα ποσοστό 58% επιμένει ότι θα ήθελε να πάρει diesel.

Παρά τους ενδοιασμούς και τις επιφυλάξεις, πάνω από τους μισούς Έλληνες οδηγούς, σε ποσοστό 55% θεωρούν πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured