Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

KOENIGSEGG ONE:1: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΑ. ΜΟΝΟ

Το Koenigsegg One:1 δεν είναι ακριβώς καινούργιο μοντέλο, μιας και βασίζεται στο Agera. Είναι όμως ένα ειδικό μοντέλο που η σουηδική εταιρεία θα κατασκευάσει μόλις 5 φορές. Για ισάριθμους Κινέζους πελάτες της.

Η επωνυμία One:1 πάντως απεικονίζει και τη φιλοσοφία του, μιας και ένας ίππος θα έχει να μετακινήσει ένα και μόνο κιλό. Δηλαδή ή θα είναι πολλοί οι ίπποι ή λίγα τα κιλά ή και τα δύο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει μάλλον το τελευταίο, μιας και ήδη το Agera, που όπως είπαμε αποτελεί τη βάση, ζυγίζει 1.330 κιλά και ο V8 του των 5.000 κυβικών με τα δύο turbo αποδίδει 1.140 ίππους, ενώ με λίγη ενδυνάμωση και ελαφρώς περισσότερη δίαιτα η αναλογία του 1:1 ή One:1 θα έρθει σχετικά εύκολα. Άλλωστε είναι ήδη 1,17:1.

Όσο για τις επιδόσεις αναμένονται συγκλονιστικές, καθώς ένα μονοθέσιο της Φόρμουλα 1 έχει να επιδείξει 0,85 κιλά ανά ίππο, που όπως και να το κάνουμε δεν απέχουν έτη φωτός από το 1:1 που φιλοδοξεί να επιδείξει το Koenigsegg One:1, που θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Guangzhou, φέτος το Νοέμβριο.

Γιάννης Σκουφής

{gallery}photos/37/NEWS/KOENIGSEGG-ONE-1{/gallery}


Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured