Σύνδεση

Volvo

ΑΕΡΟΣΑΚΟΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ

Το καινούργιο Volvo V40 διαθέτει φουλ εξοπλισμό ασφάλειας, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και αερόσακο για πεζούς, κάτι που είναι παγκόσμια πρωτοτυπία.

Όταν λοιπόν η σύγκρουση με κάποιον πεζό είναι αναπόφευκτη ειδικοί αισθητήρες στον προφυλακτήρα του Volvo V40 ενεργοποιούν το σύστημα του αερόσακου. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι ανασηκώνεται το καπό και παράλληλα ενεργοποιείται ο αερόσακος που βρίσκεται στο πάνω μέρος του και όταν αναπτυχθεί πλήρως καλύπτει το 1/3 του παρμπρίζ και μέρος από τις εμπρός κολώνες, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση των καταπονήσεων που δέχεται ο πεζός.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σύστημα ασφαλείας του καινούργιου σουηδικού μοντέλου στο premium τμήμα της μικρής-μεσαίας κατηγορίας, είναι το Cross Traffic Alert, που ενεργοποιείται όταν το V40 κινείται προς τα πίσω και ελέγχει τη διερχόμενη κίνηση.

Παράλληλα το V40 διαθέτει το μοναδικό για την κατηγορία του σύστημα αναγνώρισης πεζών, που αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό κι αν αυτός δεν αντιδράσει ακινητοποιεί άμεσα το αυτοκίνητο προκειμένου να μην υπάρξει ατύχημα.

Το V40 ακινητοποιείται και από το City Safety, που προλαμβάνει τις συγκρούσεις από πίσω, που είναι ιδιαίτερα συχνές μέσα στην πόλη. Εδώ χρησιμοποιείται η βελτιωμένη εκδοχή του που λειτουργεί μέχρι τα 50 χλμ./ώρα (μέχρι πρότινος το όριο ήταν τα 30). 

{gallery}photos/28/NEWS/PEDESTRIAN-AIRBAG{/gallery}


Επόμενο:

VOLVO V60 T5

Μη χάσεις:

ASTRA OPC

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured