Σύνδεση

Hyundai

Η Hyundai και η Kia ανεβάζουν τις πωλήσεις τους στην Ευρώπη

Μπορεί όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες να σημείωσαν πτώση των πωλήσεων μέσα στον Σεπτέμβριο λόγω της έλλειψης ημιαγωγών, όμως ο κορεάτικος όμιλος τα πηγαίνει μία χαρά στην Ευρώπη.

Σε όλες τις μεγάλες αγορές τόσο η Kia όσο και η Hyundai ανέβασαν τα ποσοστά τους και τα μερίδια πωλήσεων. Για παράδειγμα, στην Βρετανία, η Kia είναι η δεύτερη μάρκα με μερίδιο αγοράς στο 7,7% με την Τoyota να είναι στην πρώτη θέση με 7,9%. Τον ίδιο μήνα πέρσι στην Βρετανία, η Kia είχε μερίδιο αγοράς 4,5%. Πάλι στην Βρετανία, η Hyundai ανέβασε το δικό της μερίδιο στο 5,7% με άνοδο των πωλήσεων κατά 5,3% τον Σεπτέμβριο.

Στην Γαλλία η Hyundai σημείωσε άνοδο 31% και η Kia ανέβηκε κατά 14%. Στην Ιταλία η Kia ανέβηκε κατά 7,6% και η Hyundai κατά 2,6%. Στην Ισπανία η αντίστοιχη άνοδος ήταν 3,3 για την Κia και 8,9% για την Hyundai

Στην πολύ σημαντική αγορά της Γερμανίας, παρά την κάθετη πτώση σε ποσοστό 26%, η Hyundai έχασε μόνο 12% με το μερίδιο αγοράς της όμως να ανεβαίνει στο 5,3%. Η πτώση της Kia ήταν μικρότερη, στο 8,5%. όμως και πάλι το μερίδιο αγοράς της ανέβηκε στο 3,2% απότο 2,6% που ήταν τον Σεπτέμβριο του 2020.

Σε κάθε περίπτωση πάντως και οι δύο κορεάτικες μάρκες έχουν καταφέρει να μην τις αγγίζει η έλλειψη ημιαγωγών τουλάχιστον στον βαθμό που επηρεάζει τους άλλους μεγάλους κατασκευαστές. Ενώ και τα ηλεκτρικά τους μοντέλα, ιδίως το e-Niro τυγχάνουν μεγάλης εμπορικής αποδοχής σε αρκετές χώρες, δείχνοντας να αποδίδει καρπούς η μεγάλη εξελικτική προσπάθεια που κάνουν οι Κορεάτες στην ηλεκτροκίνηση.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το Fiat Panda έγινε Pandina (Video)

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured