Σύνδεση

Volvo

Volvo: Συνεργασία με την Breathe Battery Technologies

Η συνεργασία μεταξύ της Volvo Cars και της Breathe Battery Technologies ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Η Volvo Cars είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που χρησιμοποιεί το προηγμένο λογισμικό φόρτισης της Breathe στα αμιγώς ηλεκτρικά της οχήματα. Αυτή η συνεργασία επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στους χρόνους φόρτισης και στην απόδοση των μπαταριών.

Η τεχνολογία της Breathe επιτρέπει τη δυναμική διαχείριση της διαδικασίας φόρτισης, προσαρμόζοντας την ανάλογα με την υγεία της μπαταρίας και τις ανάγκες του οδηγού. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου φόρτισης έως και 30%, διατηρώντας παράλληλα την ίδια ενεργειακή πυκνότητα και αυτονομία.

Το καινοτόμο αυτό λογισμικό θα εφαρμόζεται σε όλη τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, εξασφαλίζοντας βελτιωμένη εμπειρία οδήγησης και μείωση του κινδύνου επιμετάλλωσης λιθίου.

Αυτή η συνεργασία αποτελεί επίσης μια σημαντική επένδυση για τη Volvo Cars μέσω του Volvo Cars Tech Fund, καθώς αντιπροσωπεύει τη δέσμευσή της στην πρωτοπορία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης και τη βιωσιμότητας.

Επιπλέον, η τεχνολογία της Breathe είναι συμβατή με το hardware που χρησιμοποιείται στα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα της Volvo Cars, επιτρέποντας την εύκολη ενσωμάτωση και επιτάχυνση της διαδικασίας κλιμάκωσης της τεχνολογίας στην παραγωγή.

Το Volvo Cars Tech Fund ιδρύθηκε το 2018 για να επενδύει σε εταιρείες και τεχνολογικά πεδία που μετασχηματίζουν τον κλάδο της αυτοκίνησης, όπως η ηλεκτροκίνηση, η τεχνητή νοημοσύνη (AI), η αυτόνομη οδήγηση, η βιωσιμότητα και το ψηφιακό εμπόριο.

Το Tech Fund πραγματοποιεί στρατηγικές επενδύσεις για να συμβάλει στην άνθηση νεοφυών επιχειρήσεων και στην από κοινού επιτάχυνση του μετασχηματισμού του κλάδου των παγκόσμιων μεταφορών.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured