Σύνδεση

Volvo

VOLVO: ΝΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η Volvo παραδοσιακά εστιάζει ιδιαίτερα στην ασφάλεια και φυσικά επενδύει μεγάλο μέρος της έρευνας και της εξέλιξής της στο συγκεκριμένο τομέα.

Στα πλαίσια αυτά λοιπόν υπάρχει το ερευνητικό πρόγραμμα Vision 2020, σύμφωνα με το οποίο ο στόχος είναι το 2020 να μην υπάρχει κανένας νεκρός ή σοβαρά τραυματίας σε ατύχημα στο οποίο εμπλέκεται ένα Volvo.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό πολλές από τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται λαμβάνουν υπόψη το σύγχρονο τρόπο συμπεριφοράς του οδηγού, που με βάση πρόσφατες έρευνες αναλώνει το 25 μέ 30% του χρόνου του σε δραστηριότητες άσχετες με την οδήγηση –π.χ. στη χρήση του κινητού του τηλεφώνου. 

Πέρα από αυτό η έρευνα της Volvo Car Corporation στρέφει την προσοχή της σε 3 κύριους τομείς: την διατήρηση της λωρίδας κυκλοφορίας, την αποφυγή ατυχημάτων σε διασταυρώσεις και την αποφυγή της σύγκρουσης με ζώα.

Για τον πρώτο στόχο εξελίσσεται το Αυτόνομο Σύστημα Υποβοήθησης, που βοηθά τον οδηγό να παραμείνει στην επιλεγμένη λωρίδα κυκλοφορίας -μία πρώτη εφαρμογή του είναι το σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας Κυκλοφορίας με Επέμβαση και στο Τιμόνι (Lane Keeping Aid) του νέου Volvo V40.

Παράλληλα για να αποφορτιστεί ο οδηγός στο μποτιλιάρισμα, που είναι μια κατεξοχήν μονότονη και βαρετή διαδικασία έχει αναπτυχθεί ένα σύστημα που επιτρέπει στο αυτοκίνητο να ακολουθεί το προπορευόμενο όχημα. Σε περίπτωση που το τελευταίο κάνει μία απότομη κίνηση ώστε να αποφύγει κάποιο εμπόδιο στο δρόμο, τα δεδομένα που λαμβάνονται από μια κάμερα και τους αισθητήρες ραντάρ επεξεργάζονται, ο οδηγός ειδοποιείται μέσω του συστήματος διεύθυνσης, που στη συνέχεια εκτελεί την ίδια κίνηση μεταβάλλοντας την πορεία του αυτοκινήτου που αναφερόμαστε προς την ίδια κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, από τη στιγμή που ένα πολύ σημαντικό ποσοστό θανατηφόρων ατυχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο συμβαίνει σε διασταυρώσεις ήταν αναμενόμενο η Volvo να ασχοληθεί με ένα ένα σύστημα που κατ’ αρχήν προειδοποιεί και στη συνέχεια φρενάρει αυτόματα αν υπάρχει ανάγκη όταν διαγνώσει διασταυρούμενη κυκλοφορία.

Αυτόματα φρενάρει το αυτοκίνητο και το σύστημα εντοπισμού ζώων που εξελίσσει η Volvo. Η τεχνολογία του βασίζεται σε αυτή του συστήματος ανίχνευσης πεζών που είναι ήδη διαθέσιμη στα τρέχοντα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας, ενώ για την περίσταση ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη λειτουργία του συστήματος σε συνθήκες χαμηλού ή και ανύπαρκτου φωτισμού, μιας και οι περισσότερες συγκρούσεις αυτοκινήτων με ζώα συμβαίνουν είτε το σούρουπο είτε το χάραμα.

{gallery}photos/29/news/VOLVO-VISION-2020{/gallery}


Επόμενο:

NEO i30: ΑΠΟ 12.490

Μη χάσεις:

NASA CURIOSITY

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured