Σύνδεση

Featured

Kia: το EV9 είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο του 2024

Η Kia κατάφερε να αναδειχθεί διπλός νικητής στα Παγκόσμια Βραβεία Αυτοκινήτου του 2024. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής των World Car Awards στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, ανακοινώθηκε ότι το EV9 της Kia κατέκτησε τους επίζηλους τίτλους του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου της Χρονιάς και του Παγκόσμιου Ηλεκτρικού Οχήματος.

Μέσα από μια ψηφοφορία, μίας επιτροπής αποτελούμενης από 100 διακεκριμένους δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 29 χώρες, το EV9 κατάφερε να εντυπωσιάσει με τον καινοτόμο σχεδιασμό του, το ευρύχωρο εσωτερικό με επτά θέσεις και την ανταγωνιστική τιμή του. Βασισμένο στην πλατφόρμα E-GMP, το EV9 προσφέρει την τεχνολογία μπαταριών τέταρτης γενιάς για ακόμη καλύτερη απόδοση.

Τα World Car Awards έχουν γίνει παγκοσμίως αναγνωρίσιμα ως μια από τις πλέον διακεκριμένες διακρίσεις στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, επιβραβεύοντας την κορυφαία αρτιότητα και πρωτοπορία. Πριν από το 2024, η Kia είχε ήδη κατακτήσει τρεις νίκες στα World Car Awards, με τα Telluride και Soul EV το 2020, καθώς και το EV6 GT το 2023.

«Είναι μεγάλη μας τιμή που το EV9 αναδείχθηκε Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς και Παγκόσμιο Ηλεκτρικό Όχημα. Αυτή η επιτυχία αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσής μας στην τεχνολογία και την αριστεία στον σχεδιασμό. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε εξαιρετικά οχήματα που θα επαναπροσδιορίζουν την οδηγική εμπειρία για τους πελάτες μας παγκοσμίως», δήλωσε ο Ho Sung Song, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia.

2024 WCA WINNERS

  • World Car of the Year: Kia EV9
  • World Electric Vehicle: Kia EV9
  • World Luxury Car: BMW 5 Series / i5
  • World Performance Car: Hyundai IONIQ 5 N
  • World Urban Car: Volvo EX30
  • World Car Design of the Year: Toyota Prius

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

Alfa Romeo: Τελικές δοκιμές της Milano που παρουσιάζεται στις 10 Απριλίου

Alfa Romeo

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz