Σύνδεση

Toyota

ΤΕΤΡΑΘΥΡΗ TOYOTA GT86; ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ;

Οι φήμες, οι οποίες προέρχονται κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία, κάνουν λόγο πως η Toyota έχει δώσει ήδη το πράσινο φως για ένα σπορ σεντάν, το οποίο θα βασίζεται στο GT86. Θα έχει δηλαδή την ίδια πισωκίνητη διάταξη, αλλά μεγαλύτερες διαστάσεις και μεταξόνιο αυξημένο κατά 100 χιλιοστά.

Τα μηχανικά μέρη θα είναι τα ίδια, ενώ υπάρχει περίπτωση να υπάρχει και μια έκδοση Hybrid R, στην οποία ένας ηλεκτροκινητήρας θα παρέχει πρόσθετο boost στους πίσω τροχούς. Στην περίπτωση αυτή η συνολική απόδοση θα κυμαίνεται από 250 έως 270 ίππους, ενώ η συμβατική, ατμοσφαιρική εκδοχή του boxer των 2.000 κυβικών θα παραμείνει στους 200.

Αν τελικά προκύψει τετράθυρο Toyota GT86, αν μπορούμε να τη φανταστούμε η εικόνα της θα πρέπει να μοιάζει κάπως με το RX-8 της Mazda, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και ανάλογο Subaru, ενώ το πιο πιθανό είναι ότι και τα δύο θα περιοριστούν στις αγορές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Γιάννης Σκουφής

TOYOTA-GT86-SEDAN-2

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Πως να πληρώσετε σε 12 δόσεις τα Τέλη Κυκλοφορίας

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το νέο Mazda 6e στην Ελλάδα: Τιμές, εκδόσεις και εξοπλισμός

Featured

Το GT50 Concept αποτίνει φόρο τιμής στον εμβληματικό 5κύλινδρο της Audi

Audi

Citroen ELO: Το ηλεκτρικό concept που επαναπροσδιορίζει το αυτοκίνητο

Citroen