Σύνδεση

Featured

Oι Lamborghini Countach και Miura έχουν εξασφαλίσει την αθανασία στο Marcello Gandini

Σε ηλικία 85 ετών απεβίωσε στο Τορίνο ένας από τους κορυφαίους σχεδιαστές στην ιστορία της αυτοκίνησης ο Marcello Gandini που έχει σχεδιάσει, μεταξύ άλλων τις μυθικές Lamborghini Miura και Countach που ουσιαστικά δημιούργησαν την κατηγορία των hypercars.

Άλλες δημιουργίες του είναι η DeTomaso Pantera, η Ferrari 308/GT4, η Lamborghini Diablo και η Maserati BiTurbo, καθώς και ιδιαίτερα επιτυχημένα μοντέλα πιο ευρείας παραγωγής όπως η πρώτη Σειρά 5 της BMW, το πρωτοποριακό VW Polo, το σπορ Renault 5 Turbo και το καινοτόμο Citroen BX.

O γεννημένος το 1937 Gandini -ο πατέρας του ήταν μαέστρος- ξεκίνησε την πορεία στο design των αυτοκινήτων το 1965 από τη Bertone, παίρνοντας τη θέση ενός άλλου μεγάλου, του Giorgietto Giugiaro.

Στα 14 χρόνια που έμεινε στη Bertone όχι μόνο έχτισε το όνομά του αλλά και δημιούργησε το τμήμα Stile Bertone.

Πέρα από τα αυτοκίνητα, επιχείρησε να ασχοληθεί με τον αρχιτεκτονικό και τον αεροναυτικό σχεδιασμό, ενώ ήταν ενεργός μέχρι το θάνατό του. Χαρακτηριστικά η RAI News αποκάλυψε πως στα 85 του ήταν να ασχοληθεί  με την εκπαιδευτική πλατφόρμα για το Μουσείο Αυτοκινήτου της Ντόχα στο Κατάρ.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured