Σύνδεση

Bugatti

Πάνω από 1.800 άλογα για τη νέα Bugatti

Η Bugatti θα αποκαλύψει τον διάδοχο της Chiron, ο οποίος θα κινείται από έναν V-16 υβριδικό κινητήρα, στις 20 Ιουνίου.

Το αυτοκίνητο θα έχει μοναδικό σχεδιασμό που η Bugatti επιμελήθηκε από μηδενική βάση, θέλοντας να δημιουργήσει κάτι που θα καθηλώνει.

Αντλεί έμπνευση από τα Type 57 SC Atlantic, Type 41 Royale και Type 35, εστιάζοντας στην ομορφιά, την πολυτέλεια και την υψηλή απόδοση.

Ο νέος κινητήρας της Bugatti είναι ατμοσφαιρικός, σε αντίθεση με αυτούς των Veyron και Chiron που είχαν σύστημα τετραπλών τούρμπο.

Ο νέος V-16, που αντικαθιστά το προηγούμενο W-16, είναι υβριδικός και μπορεί να έχει τρεις ηλεκτροκινητήρες, δύο στον μπροστινό άξονα και έναν πίσω, ενσωματωμένο στον οκτατάχυτο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο.

Οι φήμες αναφέρουν ότι η χωρητικότητα του κινητήρα είναι 8,3 λίτρα, που μπορεί να παράγει περίπου 1.000 ίππους και να φτάνει τις 9.500 στροφές το λεπτό.

 Οι ηλεκτροκινητήρες αυξάνουν τη συνολική ισχύ σε περίπου 1.800 ίππους.

Το αυτοκίνητο πιθανόν θα φτάσει τα 100 χλμ/ώρα σε περίπου δύο δευτερόλεπτα, τα 200 χλμ/ώρα σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα, και από 0-300 χλμ/ώρα σε λιγότερο από 25 δευτερόλεπτα.

Παρά την αποκάλυψη που αναμένεται σε λίγες εβδομάδες, οι παραδόσεις δεν αναμένεται να ξεκινήσουν πριν το 2026.

Ο διάδοχος της Chiron θα είναι ακόμα πιο σπάνιος από τα προηγούμενα μοντέλα, με φήμες να αναφέρουν ότι η Bugatti σκοπεύει να κατασκευάσει μόλις 250 αυτοκίνητα. Στο παρελθόν, κατασκεύασε 450 Veyron και 500 Chiron.

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσα χιλιόμετρα θα μπορέσετε να κάνετε με λαμπάκι για το καύσιμο;

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Mercedes-Benz