Σύνδεση

Bugatti

Η ΝΕΑ BUGATTI CHIRON ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΠΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ F1: 0-100 ΣΕ 2,0”, ΤΕΛΙΚΗ 460+

Στη Bugatti είναι αποφασισμένοι να δείξουν μια και καλή ποιος είναι ο αρχηγός με τη νέα Chiron, που θα αντικαταστήσει τη Veyron. Έτσι αν και κάποια στιγμή ακούστηκε ότι ο κινητήρας της θα είναι 14κύλινδρος το ποιο πιθανό είναι ότι θα κινείται από την εξελιγμένη μορφή του W16 των 8.000 κυβικών, ο οποίος θα αποκτήσει ηλεκτρικά turbo, άμεσο ψεκασμό και σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωσή του από τα 23,1 λίτρα της Veyron (επίσημη τιμή) στα 22.

Έτσι η ισχύς του θα ξεπεράσει τα 1.500 άλογα, η ροπή του θα παραμείνει στα 1.500 Nm, ενώ οι επιδόσεις, όπως ακούγεται από τους μηχανικούς της Bugatti, θα κάνουν αρκετά μονοθέσια της Φόρμουλα 1 να κρύβονται από τη ντροπή τους. Κι αυτό γιατί το 0-100 θα έρχεται σε μόλις 2 δεύτερα, ενώ η τελική θα ξεπερνά τα 460 χλμ./ ώρα.

BUGATTI-CHIRON-2

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό η Chiron θα παρουσιαζόταν προς τα τέλη του 2015, αλλά από τη στιγμή που ο πατριάρχης του ομίλου VW Ferdinand Piech αποφάνθηκε πως χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά η πρεμιέρα της προσδιορίζεται πλέον για το 2016.

Οι δοκιμές πάντως στο δρόμο και στις πίστες διεξάγονται ήδη εντατικά, τις περισσότερες φορές κάτω από το αμάξωμα της Veyron, με την οποία πάντως τα κοινά θα είναι λίγα, μιας και το 95% των στοιχείων θα είναι είτε καινούργια είτε επανασχεδιασμένα.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οδηγούμε το νέο BYD Dolphin Surf

BYD

Το Volvo XC70 επιστρέφει ως super plug-in υβριδικό

Featured

To BYD Dolphin Surf στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

BYD

Η SEAT γιορτάζει τα 75 χρόνια της!

Featured