Σύνδεση

Toyota

Μεγάλη πτώση των κερδών της Toyota

Η κρίση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δεν άφησε άθιχτη και την Toyota, η οποία ανακοίνωσε πτώση των κερδών κατά 42% στο πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους που τελειώνει στις 30 Ιουνίου.

Από τα 7,5 δισ δολάρια έπεσε στα 4,35 δισ. δολάρια, κάτι που οδήγησε την μετοχή της σε σημαντική πτώση. Οι αναλυτές μάλιστα περίμεναν μία πτώση των κερδών, μέχρι 15%, όμως το τελικό νούμερο ξάφνιασε τους πάντες.

Η εταιρία είχε σημαντικά προβλήματα στην παραγωγή της με συχνές διακοπές στα εργοστάσιά της, που οδήγησαν σε πτώση της παραγωγής κατά 10%.

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα είναι ο πληθωρισμός, με την εταιρία να προβλέπει άνοδο των τιμών στα υλικά κατά 17%.

Πάντως, η Toyota επιμένει στον προγραμματισμό της για κερδοφορία σε ολόκληρη την χρονιά. Θέλει επίσης να φθάσει στα 9,7 εκατομμύρια σε επίπεδο έτους, αναμένοντας ανάκαμψη στο υπόλοιπο της χρονιάς.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Οδηγούμε το νέο BYD Dolphin Surf

BYD

Οδηγούμε το EX5, το πρώτο μοντέλο της Geely στην Ελλάδα (Video)

Featured

Το νέο Dacia Bigster στην Ελλάδα – Πόσο κοστίζει

Dacia

CUPRA Terramar: Νεανικό, δυναμικό και plug-in υβριδικό με 100+ χλμ ηλεκτρικής αυτονομίας

Cupra