Σύνδεση

Featured

H Toyota θα παρουσιάσει στο Τόκιο hyper car;

Μέχρι στιγμής υπάρχει μια αναγγελία και η teaser φωτογραφία που βλέπετε και απεικονίζει πάνω κάτω το προφίλ του πρωτότυπου ενός υπερ- αυτοκινήτου που κατά πάσα πιθανότητα θα παρουσιάσει η Toyota στην έκθεση του Τόκιο (12 με 14 Ιανουαρίου).

Το Toyota GR Super Sport Concept, όπως θα ονομάζεται, θα προέρχεται από το TS050 Hybrid, το αγωνιστικό των 24 Ωρών του Le Mans, κάτι που γίνεται εμφανές και από την εμφάνισή του με το κάθετο πτερύγιο που ξεκινά από την οροφή και καταλήγει πίσω. Υπεύθυνη για την εξέλιξή του θα είναι η Gazoo Racing, το τμήμα της ιαπωνικής εταιρείας που ασχολείται με τις αγωνιστικές της δραστηριότητές αλλά και με τη βελτίωση των μοντέλων παραγωγής της.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό σε ότι έχει να κάνει με τον κινητήρα και την απόδοσή του. Ενδεχόμενα να χρησιμοποιηθεί, κατά τα πρότυπα του AMG Project 1, μια παραλλαγή του συστήματος πρόωσης του αγωνιστικού του Le Mans, που αποτελείται από έναν V6 2.400 κυβικών με δύο turbo και δύο μονάδες MGU (Motor Generator Unit). Άγνωστό είναι φυσικά και αν υπάρχουν σχέδια για μια μελλοντική παραγωγή του Toyota GR Super Sport Concept.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo