Αλλαγή στην κορυφή της κατάταξης των ιαπωνικών εταιρειών στην Ευρώπη, καθώς πλέον η Nissan, με μερίδιο αγοράς 4,2% κατά το πρώτο 6μηνο του 2015, προσπέρασε την Toyota και βρέθηκε στην 1η θέση.
Πιο αναλυτικά και κατά τους πρώτους 6 μήνες της χρονιάς που διανύουμε η Nissan παρέδωσε συνολικά 384.726 καινούργια αυτοκίνητα, έναντι 368.313 το 2014, βλέποντας τις πωλήσεις της να αυξάνονται κατά 34% στη Μεγάλη Βρετανία, κατά 18% στην Ισπανία και κατά 11% στη Γερμανία.
Η αύξηση αυτή των πωλήσεων της Nissan οφείλεται κατά κύριο λόγο στη 2η γενιά του Qashqai.
Στην πρώτη θέση των συνολικών πωλήσεων στην Ευρώπη βρίσκεται ο όμιλος Volkswagen που από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Ιούνιο πούλησε, για όλες τις μάρκες του, 901.452 μονάδες, 9% περισσότερες από πέρυσι, που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 12,1%.
Γιάννης Σκουφής
