Σύνδεση

Hyundai

Η Hyundai Cradle επενδύει στην Metawave για την ανάπτυξη «έξυπνων» συστημάτων ραντάρ αυτοκινήτων

Η Hyundai Cradle, το επιχειρησιακό καινοτόμο εγχείρημα της Hyundai Motor Company, ανακοίνωσε ότι επενδύει στη Metawave Corporation για την κατασκευή «έξυπνων» ραντάρ για αυτόνομα οχήματα. Η Metawave καινοτομεί στον τομέα ανίχνευσης των ραντάρ, αξιοποιώντας προσαρμοσμένα metamaterials (συμβατικά υλικά που χρησιμοποιούν μηχανικές κατασκευές με μοναδικές ηλεκτρομαγνητικές ιδιότητες που δεν βρίσκουμε στη φύση) και τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τη δημιουργία έξυπνων ραντάρ.

Η Hyundai παρακολουθεί/αξιολογεί στενά τις νέες τεχνολογίες, όπως το ραντάρ υψηλής απόδοσης Metawave με δυνατότητα 3D απεικόνισης, για μελλοντικές αυτόνομες πλατφόρμες.

«Η τεχνολογία ραντάρ επόμενης γενιάς μπορεί να χρησιμοποιήσει προηγμένους αλγόριθμους για ανίχνευση και ταξινόμηση αντικειμένων», δήλωσε ο κ. John Suh, Αντιπρόεδρος της Hyundai CRADLE. «Ένα νέο σύστημα ραντάρ που μπορεί να αυξήσει την ανάλυση και την ακρίβεια με έναν κινητήρα AI θα αποτελέσει μια ανατρεπτική τεχνολογία».

Οι τρεις αισθητήρες είναι σήμερα τα θεμελιώδη στοιχεία του βασικού συστήματος διαχείρισης  για την αυτόνομη οδήγηση αυτοκινήτων: κάμερα, LiDAR και ραντάρ. Η κάμερα είναι αισθητήρας πολύ υψηλής ανάλυσης, αλλά δεν μπορεί να δει αντικείμενα πέραν των 50 μέτρων. Το LiDAR επεκτείνει τη δυνατότητα στα περίπου 150 μέτρα, με δυνατότητες απεικόνισης αρκετά υψηλής ανάλυσης. Τόσο η κάμερα όσο και το LiDAR επηρεάζονται από κακές καιρικές συνθήκες και βρώμικους δρόμους. Το ραντάρ, από τη φύση του, λειτουργεί με χαμηλότερη συχνότητα και «βλέπει» τα αντικείμενα σε μεγάλες αποστάσεις γρηγορότερα και σε όλες τις καιρικές συνθήκες και τις συνθήκες οδήγησης. Το σημερινό ραντάρ δεν μπορεί να καλύψει ευρείες γωνίες σε μεγάλες αποστάσεις και δεν διαθέτει την ανάλυση για να διαφοροποιήσει τα αντικείμενα. Χρειάζεται μεγάλο αριθμό κεραιών και δαπανηρά τσιπ για να τρέξουν τα σύνθετα ψηφιακά σήματα. Αυτός ο τύπος συστήματος απαιτεί χρόνο και ενέργεια, καθιστώντας τον αναποτελεσματικό. Η εξελιγμένη πλατφόρμα ραντάρ της Metawave, η WARLORD, χρησιμοποιεί μόνο μία κεραία και ωθεί την πολυπλοκότητα του αναλογικού χώρου, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά γρήγορες και ακριβείς απαντήσεις.

Δημιουργία Αυτόνομων Οχημάτων Hyundai

Τον Ιανουάριο, η Hyundai Motor Company και η Aurora, ηγέτης στην τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων, ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για να διαθέσουν οχήματα αυτόνομης οδήγησης Hyundai στην αγορά μέχρι το 2021. Αυτή η συνεργασία θα ενσωματώσει την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης της Aurora στα οχήματα Hyundai  ξεκινώντας με δοκιμαστικά προγράμματα σε πιλοτικές πόλεις.

Το Φεβρουάριο, ένας στόλος ηλεκτρικών SUV κυψελών καυσίμου Hyundai NEXO ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα ταξίδι αυτόνομης οδήγησης 190 χλμ. από τη Σεούλ προς την Pyeongchang. Τα NEXOs ήταν εξοπλισμένα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4, όπως ορίζεται από τα διεθνή πρότυπα SAE καθώς και τεχνολογία δικτύου 5G.

Αυτά τα NEXOs ήταν εξοπλισμένα με μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών που τους επέτρεψαν να αναγνωρίζουν τα γύρω αυτοκίνητα με μεγαλύτερη ακρίβεια και να κάνουν καλύτερες κρίσεις σε διασταυρώσεις και διακλαδώσεις, να περνούν τις πύλες διοδίων με  ακριβή υπολογισμό του πλάτους και της θέσης τους καθώς και να εντοπίσουν επακριβώς τη θέση του οχήματος στον χάρτη χρησιμοποιώντας εξωτερικούς αισθητήρες τοποθετημένους για περιπτώσεις, κατά τις οποίες διακόπτεται το σήμα GPS, όπως κατά τη διέλευση από μεγάλες υπόγειες σήραγγες.

Τεχνολογία Metawave

Η Metawave κατασκευάζει πλατφόρμες ασύρματης τεχνολογίας νέας γενιάς για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες ασύρματης ανίχνευσης και επικοινωνιών που λειτουργούν σε συχνότητες mm-wave. Με τη χρήση δομών metamaterial μηχανικής και αλγορίθμων AI, η Metawave κατάφερε να απλοποιήσει την αρχιτεκτονική και να βελτιώσει την απόδοση του συστήματος μειώνοντας παράλληλα το κόστος τόσο για τους παρόχους όσο και για τους καταναλωτές, χρησιμοποιώντας τις τεχνολογίες WARLORD και SABER. Η εταιρεία αρχικά επικεντρώνεται στην κατασκευή των έξυπνων συστημάτων ραντάρ WARLORD για προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) και αυτόνομης οδήγησης.

Παράλληλα, η Metawave κατασκευάζει τις έξυπνες πλατφόρμες κεραιών SABERTM (Έξυπνη κεραία για τη διαμόρφωση ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας) για σταθερότερη ασύρματη και κυψελοειδή υποδομή 5G, μειώνοντας τις παρεμβολές και αυξάνοντας την εμβέλεια κάλυψης. Αντί για τους τεράστιους αριθμούς κεραιών και τη σύνθετη ψηφιακή επεξεργασία που χρησιμοποιείται στα σημερινά 5G, η SABER χρησιμοποιεί μία κεραία ανά θύρα πομποδέκτη, η οποία είναι σε θέση να εστιάσει στο σήμα για να διευρύνει την εμβέλεια και να εξυπηρετήσει τον πολλαπλό αριθμό χρηστών με μικρές παρεμβολές.

Περικλής Στέφος

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Η Toyota παρουσιάζει ένα σούπερ φθηνό Hillux

Featured

Η Mercedes ετοιμάζει τη μικρή G-Class

Featured

Αυτή είναι η ακριβότερη Ferrari «παραγωγής» στην ιστορία!

Featured

Νέο Renault Clio με όφελος έως 3.000 ευρώ

Featured