Σύνδεση

Volkswagen

Η VW θα κρατήσει το όνομα GTI και στα ηλεκτρικά

Η Volkswagen φαίνεται αποφασισμένη να καταργήσει την επωνυμία GTX για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων, ανοίγοντας το δρόμο για το ντεμπούτο των ηλεκτρικών μοντέλων GTI και R.

Αρχικά η ονομασία GTX εμφανίστηκε για τις κορυφαίες εκδόσεις των SUV ID 4 και ID 5 το 2021, και έκτοτε έχει επεκταθεί σε διάφορα μοντέλα της σειράς ID, συμπεριλαμβανομένων των ID 3, ID 7 και ID Buzz.

Παρόλο που αρχικά προοριζόταν για ηλεκτρικά με δύο κινητήρες, το πρόσφατο ID 3 GTX εφοδιάζεται με έναν μόνο πίσω κινητήρα.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Thomas Schäfer, αποκάλυψε ότι η ετικέτα GTX θα καταργηθεί σταδιακά, καθώς η εταιρεία ετοιμάζεται να εξηλεκτρίσει τα αυτοκίνητα επιδόσεων με τα χαρακτηριστικά ονόματα GTI και R.

Το ID GTI concept, που παρουσιάστηκε πέρυσι, δίνει μια πρώτη εικόνα ενός ηλεκτρικού διαδόχου του εμβληματικού Golf GTI, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2027.

Ενώ τα σχέδια για την επέκταση του σήματος GTI σε άλλα ηλεκτρικά μοντέλα παραμένουν αδιευκρίνιστα, ο Schäfer τονίζει τη σημασία της διατήρησης των επιδόσεων και του χαρακτήρα του GTI με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το απώτερο μέλλον, η Volkswagen οραματίζεται το R ως μια αποκλειστικά ηλεκτρική σπορ μάρκα μέχρι το 2030, συνεχίζοντας την κληρονομιά των τετρακίνητων αυτοκινήτων επιδόσεων.

Παρά τη διακοπή της χρήσης της ένδειξης GTX, δεν υπάρχουν σχέδια για την αλλαγή της επωνυμίας των σημερινών μοντέλων.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured