Σύνδεση

Tesla

Η Tesla βάζει στο στόχαστρο και την Ινδία

Ο Elon Musk πρόκειται να κάνει μια σημαντική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στην Ινδία αργότερα αυτό το μήνα.

Οι φήμες αναφέρουν ότι η Tesla θα παρουσιάσει τα σχέδια για ένα νέο εργοστάσιο στη χώρα μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Ο ίδιος ο Musk επιβεβαίωσε το ταξίδι του στην Ινδία, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Narendra Modi.

Η Tesla και η Ινδία έχουν εμπλακεί σε παρατεταμένες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις σχετικά με την τοπική παραγωγή, με τα δύο μέρη να εκφράζουν ενδιαφέρον αλλά να διστάζουν να δεσμευτούν χωρίς παραχωρήσεις.

Μετά από μια συνάντηση μεταξύ του Musk και του πρωθυπουργού Modi πέρυσι στη Νέα Υόρκη, η πρόοδος φαινόταν επικείμενη, ωστόσο τα εμπόδια παρέμεναν.

Το ενδιαφέρον της Tesla για τη δημιουργία ενός εργοστασίου gigafactory στην Ινδία πηγάζει από το τεράστιο, αν και σχετικά ανεκμετάλλευτο, δυναμικό της τοπικής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων.

Ωστόσο, η Tesla επιθυμεί να ξεκινήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ινδία πριν δεσμευτεί για τοπική παραγωγή, ενώ η ινδική κυβέρνηση έχει διστάσει να χορηγήσει προνομιακή μεταχείριση και να μειώσει τους εισαγωγικούς δασμούς.

Η απόφαση της Tesla να παράγει δεξιοτίμονες παραλλαγές του Model Y στο Giga Berlin, που προορίζονται για εξαγωγή στην Ινδία, προσδίδει αξιοπιστία σε αυτές τις εικασίες.

Η εισαγωγή ηλεκτρικών οχημάτων από την Κίνα δεν είναι βιώσιμη λόγω των ιστορικών εντάσεων μεταξύ Ινδίας και Κίνας.

Οι αναφορές δείχνουν ότι ο Musk θα ταξιδέψει στην Ινδία για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Modi κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που ξεκινά στις 22 Απριλίου. Η Η επίσκεψη, την οποία ανέφερε αρχικά το Reuters, επιβεβαιώθηκε από τον ίδιο τον Musk στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Τα σχέδια της Tesla για το ινδικό γιγαντιαίο εργοστάσιο περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός προσιτού EV με τιμή κάτω των 24.000 δολαρίων, με μια αρχική επένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την έναρξη της τοπικής παραγωγής. Π

Ενώ η ινδική αγορά ηλεκτρικών αντιπροσωπεύει σήμερα ένα μικρό κλάσμα των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων, οι δυνατότητες ανάπτυξής της είναι σημαντικές. Η ινδική κυβέρνηση στοχεύει να επιτύχει το 30% των συνολικών πωλήσεων ως ηλεκτρικά μέχρι το 2030, σύμφωνα με το Reuters.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured