Σύνδεση

Mercedes-Benz

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Η Mercedes-Benz, σε μία ιδιαίτερα συμβολική κίνηση, αναθεώρησε τους φιλόδοξους στόχους της για την ηλεκτροκίνηση, παραδεχόμενη ότι οι αρχικές προβλέψεις της ήταν υπερβολικά αισιόδοξες.

Στοχεύοντας τα plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα και τα ηλεκτρικά οχήματα να αποτελούν το 50% των πωλήσεών της μέχρι το 2025, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει τώρα ότι θα επιτύχει αυτό το ορόσημο μέχρι το 2030, με καθυστέρηση πέντε ετών.

Η αναθεώρηση αυτή αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα της μετάβασης προς την ηλεκτρική κινητικότητα εν μέσω εξελισσόμενων συνθηκών της αγοράς και μεγάλων δυσκολιών στην παραγωγή.

Η στρατηγική “Ambition 2039” της εταιρείας, που παρουσιάστηκε πριν από αρκετά χρόνια, περιέγραφε φιλοδοξίες για μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα αυτοκινήτων μέχρι το τέλος της δεκαετίας, υπό την προϋπόθεση ευνοϊκών δυναμικών της αγοράς.

Ωστόσο, σε μια πρόσφατη ενημέρωση των επενδυτών, η Mercedes προχώρησε σε μια πιο ευέλικτη προσέγγιση, στοχεύοντας σε υιοθέτηση έως και 50% υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2030, προσαρμοζόμενη ανάλογα με τις απαιτήσεις της αγοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ola Kallenius αναγνώρισε τη διαρκή σημασία των συμβατικών οχημάτων για την οικονομική σταθερότητα της εταιρείας, επικαλούμενος τις συνεχιζόμενες διαφορές κόστους μεταξύ της παραγωγής κινητήρων εσωτερικής καύσης και των ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης.

Παρά τις εξελίξεις στην τεχνολογία EV, η επίτευξη της ισορροπίας κόστους παραμένει μια μακρινή προοπτική, ιδίως με τις επικείμενες ρυθμιστικές αλλαγές, όπως το πρότυπο Euro 7.

Ενώ η Mercedes παρουσίασε αύξηση στις παραδόσεις ηλεκτρικών το 2023, ξεπερνώντας τις 400.000 μονάδες, οι πωλήσεις PHEV μειώθηκαν, σηματοδοτώντας μια ακόμα αλλαγή στις προβλέψεις της.

Όσον αφορά το μέλλον, η πλατφόρμα MMA θα στηρίξει τα επερχόμενα μοντέλα, συνδυάζοντας τις δυνατότητες ηλεκτρικών με την υποστήριξη του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Αυτή είναι η Milano, το νέο μικρό SUV της Alfa Romeo

Alfa Romeo

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Το νέο Nissan Qashqai είναι αναβαθμισμένο! (Video)

Featured