Σύνδεση

Hyundai

Η Hyundai μπαίνει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής

Η Hyundai ανακοίνωσε την είσοδό της στους αγώνες αντοχής, προετοιμάζοντας ένα υβριδικό πρωτότυπο LMDh υπό την επωνυμία του premium brand της, Genesis.

Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιηθεί από τη Hyundai Motorsport στη Γερμανία και αναμένεται να συμμετάσχει τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC) όσο και στο Πρωτάθλημα IMSA SportsCar, με στόχο το ντεμπούτο το 2026.

Η Hyundai συνεργάζεται με τη γαλλική ORECA για την κατασκευή του σασί, ενώ η υβριδική μονάδα ισχύος θα αναπτυχθεί εσωτερικά.

Η Hyundai αναμένεται να συνεργαστεί με μια υπάρχουσα αγωνιστική ομάδα, έχοντας έρθει σε επαφή με υποψήφιους όπως οι Cool Racing, IDEC Sport και Chip Ganassi Racing, που πιθανώς θα αναλάβει το IMSA σκέλος του προγράμματος.

Το 2025, ενδέχεται να συμμετάσχει στο European Le Mans Series (ELMS) για προετοιμασία.

Ο θρύλος των αγώνων Gabriele Tarquini θα αναλάβει διευθυντικό ρόλο στο πρόγραμμα, ενώ η Hyundai συνεχίζει να διατηρεί τη θέση της στο WRC, με τον Cyril Abiteboul να τονίζει ότι η εταιρεία μπορεί να διαχειριστεί δύο μεγάλα αγωνιστικά προγράμματα ταυτόχρονα.

Rolls-Royce Nightingale: Ηλεκτρική πολυτέλεια με τιμή 9 εκατομμύρια

Featured

F1 Γκραν Πρι Μαϊάμι: Ο Antonelli νίκησε πάλι!

F1

Jaguar Type 01: Η νέα ηλεκτρική εποχή ξεκινά

Jaguar

Νέο Lexus TZ: Ηλεκτρικό SUV πολυτελείας έξι θέσεων

Lexus