Σύνδεση

Dacia

Η Dacia ετοιμάζει ένα φθηνό compact SUV

Η Dacia πρόκειται να παρουσιάσει ένα νέο οικονομικό SUV το 2027, που θα διαδεχθεί το δημοφιλές Sandero Stepway.

Αυτό το νέο μοντέλο θα εισέλθει στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία B-SUV, τοποθετημένο κάτω από το ελαφρώς μεγαλύτερο Duster.

Σε αντίθεση με το Sandero Stepway, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα ψηλωμένο hatchback, το νέο αυτοκίνητο θα είναι ένα γνήσιο μικρομεσαίο SUV.

Θα προσφέρει κινητήρες εσωτερικής καύσης, ήπια υβριδικά και πλήρως υβριδικά συστήματα κίνησης, ενώ είναι δυνατή και μια ηλεκτρική έκδοση.

Το Sandero Stepway, που αποτελεί τα δύο τρίτα των πωλήσεων του Sandero, έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία για την Dacia.

Ωστόσο, ο διάδοχός του στοχεύει να ανταγωνιστεί πιο αποτελεσματικά τα πραγματικά μικρομεσαία SUV, όπως το Citroen C3 και το Fiat Grande Panda.

Η Dacia σχεδιάζει να διαφοροποιήσει αυτό το νέο μοντέλο για να μην κανιβαλίσει τις πωλήσεις του αδελφού του hatchback.

Αυτό το επερχόμενο SUV, μήκους περίπου 4.150 χιλιοστών, θα εντάσσεται στη θέση B-SUV και θα διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία από το πρωτότυπο Manifesto της Dacia και το Sandrider Dakar Rall.

Πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει την αρχιτεκτονική CMF-B του Renault Group, υποστηρίζοντας διάφορα συστήματα κίνησης, συμπεριλαμβανομένων ICE, LPG, ήπιες υβριδικές και πλήρως υβριδικές επιλογές.

Αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2027, και η Dacia δεν αποκλείει και μία έκδοση με τετρακίνηση.

Πόσο κοστίζει το νέο Nissan Qashqai;

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσο κοστίζει η νέα BMW Σειρά 1 στην Ελλάδα;

BMW

Διέρρευσε η νέα BMW X3

BMW