Σύνδεση

BYD

Στην Τουρκία επενδύει η BYD για το νέο της εργοστάσιο

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD πρόκειται να επενδύσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για την κατασκευή εργοστασίου στη δυτική Τουρκία.

Η συμφωνία, η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην επαρχία Μανίσα, εντάσσεται στη στρατηγική της BYD να επεκταθεί σε νέες αγορές.

Η δημιουργία του εργοστασίου στην Τουρκία προσφέρει στην BYD ευκολότερη πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την οποία η Τουρκία έχει συμφωνία τελωνειακής ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επιβάλει πρόσθετο δασμό 17,4% στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πάνω από το υπάρχον ποσοστό του 10%.

Το εργοστάσιο θα καλύψει επίσης τη συνεχώς αυξανόμενη εγχώρια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Τουρκίας, όπου πέρυσι τα ηλεκτρικά οχήματα αντιπροσώπευαν το 7,5% των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων.

Στις 5 Ιουλίου, η Τουρκία αποφάσισε να αναστείλει τα σχέδια επιβολής πρόσθετου δασμού 40% σε όλα τα οχήματα από την Κίνα, μετά από συνομιλίες μεταξύ του Ερντογάν και του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ κατά τη διάρκεια συνάντησης του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης.

Η BYD, με έδρα την Σενζέν, έχει αναδειχθεί ως η κορυφαία μάρκα αυτοκινήτων στην Κίνα.

Σκοπεύει να εισαγάγει τα χαμηλότερης τιμής ηλεκτρικά αυτοκίνητά της στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια, όπως το hatchback Seagull, το οποίο ελπίζει να πουλάει κάτω από 20.000 ευρώ.

Το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο επιβατικών αυτοκινήτων της BYD στην Ουγγαρία αναμένεται να ανοίξει πριν από το 2026.

Πρόσφατα εγκαινίασε το πρώτο της εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νοτιοανατολική Ασία στην Ταϊλάνδη και απέκτησε ένα πρώην εργοστάσιο της Ford στη Βραζιλία. Επίσης, εξετάζει τοποθεσίες για εργοστάσιο στο Μεξικό.

Οι πωλήσεις της BYD σημείωσαν ρεκόρ με 982.747 οχήματα το δεύτερο τρίμηνο, αυξημένες κατά πάνω από 40% σε σύγκριση με πέρυσι.

Αν και οι πωλήσεις της στην Ευρώπη παραμένουν χαμηλές, αυξάνονται γρήγορα.

Επιπλέον, η BYD έχει αναλάβει μια μεγάλη εκστρατεία μάρκετινγκ στην Ευρώπη, αντικαθιστώντας τη Volkswagen ως κύριος χορηγός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου.

Πόσο κοστίζει το νέο Nissan Qashqai;

Featured

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Πόσο κοστίζει η νέα BMW Σειρά 1 στην Ελλάδα;

BMW

Διέρρευσε η νέα BMW X3

BMW