Σύνδεση

Ferrari

250.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΗ FERRARI DINO

Το πώς διαθέτει κανείς τα χρήματά του και το τι του κάνει κλικ είναι μια υπόθεση σαφώς προσωπική, όμως… Ένας Τούρκος συλλέκτης λοιπόν πλήρωσε 250.000 δολάρια προκειμένου να αποκτήσει τη στραπατσαρισμένη Ferrari Dino των φωτογραφιών μας (μια σε καλή κατάσταση βρίσκεται με 30 έως 40.000), γιατί προφανώς τη θεώρησε έργο τέχνης. Η συγκεκριμένη Dino ή ότι έχει απομείνει από τη Dino ανήκε στον καλλιτέχνη Bertrand Lavier, που την είχε ανακαλύψει το 1993 όπως ακριβώς την βλέπετε και τώρα. Ο Γάλλος δεν επενέβη καθόλου, ώστε να θεωρηθεί ότι έβαλε το χεράκι του για να γίνει έργο τέχνης κι αυτό για το οποίο πλήρωσε ο Τούρκος συλλέκτης είναι η έμπνευση του Marcello Gandini που την υλοποίησε ο Bertone και την αλλοίωσαν οι νόμοι της φυσικής.

Πάντως ακόμα κι έτσι μπορεί να διακρίνει κανείς το ωραίο στυλ της Dino, που από το 1976 έως το 1980 κατασκευάστηκε συνολικά 2.800 φορές (από το 1973 έως το 1976 ήταν σκέτα Dino) ήταν 2+2 και η πρώτη Ferrari με V8 (3.000 κυβικών με 250 άλογα).

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτό είναι το καινούργιο Lancia Ypsilon!

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Honda CR-V στην Ελλάδα;

Honda

Αυτή είναι η ανανεωμένη Skoda Octavia

Featured

To νέο Ford Puma είναι ακόμα καλύτερο

Featured