Σύνδεση

Renault

Έρχεται συγχώνευση Renault με Stellantis;

Υπό την πίεση των Κινέζων και με το τεράστιο κόστος της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση, οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Σε τέτοιο βαθμό που κυκλοφόρησαν έντονες φήμες για συγχώνευση της Renault με την Stellantis.

Πάντως, η Stellantis έχει διαψεύσει κατηγορηματικά αυτές τις φήμες σχετικά με ένα πιθανό πλάνο συγχώνευσης με τη Renault.

Ο πρόεδρος της Stellantis, John Elkann, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν σχέδια συγχώνευσης με άλλους κατασκευαστές.

Αυτό επισημαίνει τη δέσμευση της Stellantis στο τρέχον στρατηγικό της σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει συνεργασία με την ιταλική κυβέρνηση και τους ενδιαφερόμενους φορείς της αυτοκινητοβιομηχανίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η ηλεκτρική μετάβαση.

Οι φήμες αυτές είχαν προέλθει από δημοσιεύματα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αλλά η Stellantis τις διέψευσε.

Παρά την αρχική αύξηση των μετοχών της Renault λόγω αυτών των εικασιών, τα κέρδη μετριάστηκαν όταν ο Elkann διέψευσε τις φήμες.

Παρόλο που η Renault έχει θεωρηθεί ως πιθανός στόχος για συγχωνεύσεις και εξαγορές, η Stellantis δεν έχει επιβεβαιώσει κάποιο ενδιαφέρον για τέτοια κίνηση.

Εντούτοις, οι αναλυτές εξακολουθούν να αμφισβητούν τη λογική πίσω από μια πιθανή συγχώνευση Stellantis-Renault, εξαιτίας των προκλήσεων στην παραγωγική ικανότητα στην Ευρώπη αλλά και για μη συμβατή διαδικασία σε σχέση με τις αντιμονοπωλιακές νόρμες της ΕΕ.

Προς το παρόν λοιπόν, τα δεδομένα δεν δείχνουν ότι μπορεί να προκύψει η συμφωνία του αιώνα για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Όμως ήδη ο καπνός έχει κάνει την εμφάνισή του, άρα κάπου θα πρέπει να υπάρχει και κάποια… φωτιά.

Επιτέλους! Το Chaos είναι έτοιμο!

Featured

Η θρυλική Ferrari F40 αναβιώνει!

Featured

Με 816 ίππους η πιο ισχυρή Mercedes SL όλων των εποχών

AMG

Η Hyundai βάζει τέλος στις αλυσίδες για τα χιόνια (Video)

Featured