Σύνδεση

Audi

Έρχεται μικρό και φθηνό ηλεκτρικό Audi

Η Audi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει ένα νέο, μικρότερο και πιο προσιτό ηλεκτρικό μοντέλο στην αγορά εντός των επόμενων τριών ετών. Αυτό το νέο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί παράλληλα με το A3 και αναμένεται να αντικαταστήσει το Q2.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Audi θα αποτελεί τη βασική πρόταση στη γκάμα της εταιρείας και θα τοποθετηθεί ανάμεσα στα A3 και Q3 τόσο ως προς τις διαστάσεις όσο και ως προς την τιμή πώλησης.

Αναμένεται να καλύψει την κατηγορία του Q2 και να εκμεταλλευτεί την αυξανόμενη ζήτηση για μικρά ηλεκτρικά crossover και SUV.

Έως το 2025, η Audi σχεδιάζει να προσφέρει συνολικά 20 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ από το 2026 και μετά θα επικεντρωθεί αποκλειστικά στην παραγωγή μοντέλων με ηλεκτροκίνηση.

Το entry-level ηλεκτρικό της Audi θα βρίσκεται κάτω από το σημερινό Q4 e-tron και θα έχει μια νέα διαδικασία ανάπτυξης, με στόχο να κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2027. Το μοντέλο αυτό θα έχει μορφή crossover.

Παρότι οι λεπτομέρειες παραμένουν περιορισμένες, ο CEO της Audi, Gernot Döllner, το περιέγραψε ως ένα “υπέροχο, μοναδικό ανεξάρτητο concept” που θα παραχθεί στο Ingolstadt.

Η πλατφόρμα για αυτό το μοντέλο δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, με διαφορετικές επιλογές να συμπεριλαμβάνουν την πλατφόρμα MEB EV του VW Group ή την PPE της Audi.

Παρά το γεγονός ότι είναι μικρότερο και πιο οικονομικό από τα υπάρχοντα ηλεκτρικά μοντέλα της Audi, αυτό το μοντέλο δεν θα αντικαταστήσει το A1.

Ο Döllner επιβεβαίωσε ότι θα κινείται κάτω από το Q4 στην κατηγορία του A3, αποκλείοντας έτσι την άμεση αντικατάσταση του A1.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

Alfa Romeo: Τελικές δοκιμές της Milano που παρουσιάζεται στις 10 Απριλίου

Alfa Romeo

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz