Σύνδεση

Featured

Το νέο Honda ZR-V ξεχωρίζει!

Το ZR-V εκπροσωπεί τη νέα γενιά των SUVs της Honda, που είναι ξεχωριστά από όλες τις απόψεις. Ιδιαίτερο στοιχείο που του εξασφαλίζει την άμεση αναγνώριση είναι η γυαλιστερή μάσκα του σε συνδυασμό με τη δυναμική σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα που συμβάλλει στην ομαλή ροή του αέρα και βελτιώνει την αεροδυναμική. 

Με μήκος σχεδόν 4,53 μέτρων το ZR-V τοποθετείται μεταξύ των HR-V και ZR-V. Κάτι που σημαίνει πως είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και πρακτικό μέσα στην πόλη και ταυτόχρονα έχει άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (πορτμπαγκάζ με χωρητικότητα από 390 έως και 1.322 λίτρα) καλύπτοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις οικογενειακές ανάγκες.

Οι καθημερινές ανάγκες καλύπτονται από τις πολλές θέσεις και θήκες για μικρο-αντικείμενα και συσκευές σαν τα smartphones που έχουμε όλοι. Κατά τα άλλα το εσωτερικό του ZR-V χαρακτηρίζεται από κορυφαία ποιότητα τόσο των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί όσο και της συναρμογής ενώ διάχυτη είναι η πολυτελής διάσταση και ο premium προσανατολισμός.

Ταυτόχρονα είναι και high tech με ένα εξελιγμένο σύστημα infotainment που έχει μια οθόνη αφής 9,0 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό και μια πλήρη ομπρέλα συστημάτων υποβοήθησης στα πλαίσια του Honda Sense. Την εικόνα ολοκληρώνει τόσο ο by wire επιλογέας ταχυτήτων όσο και το προαιρετικό ηχοσύστημα της Bose με τα 12 ηχεία.

Κατά τα άλλα η εξαιρετική περιμετρική ορατότητα είναι μια επιπλέον απόδειξη του οδηγοκεντρικού χαρακτήρα του ZR-V αλλά και της ιδιαίτερης προσοχής που έδειξαν οι ταλαντούχοι μηχανικοί της Honda σε κάθε λεπτομέρεια. Έτσι οι εμπρός κολώνες έχουν τοποθετηθεί όσο γινόταν πιο πίσω -κάτι που πέρα από την ορατότητα κάνει την εμφάνιση πιο δυναμική χάρη στην αύξηση του μήκους του καπό- ενώ οι καθαριστήρες διαθέτουν ειδικούς βραχίονες για να εμποδίζουν όσο το δυνατόν λιγότερο.

Ένα άλλο σημείο που δείχνει ότι έχουν προσεχθεί τα πάντα είναι η ειδική σχεδίαση των καθισμάτων προκειμένου να εξασφαλίζεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερος χώρος για τους έως και πέντε επιβάτες και την άνεσή τους.

To νέο ZR-V ξεχωρίζει και με το σοφιστικέ υβριδικό σύστημα πρόωσής του e:HEV, το οποίο αποτελείται από έναν ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο σύνολο βενζίνης που λειτουργεί με τον εξελιγμένο κύκλο Atkinson και δύο ηλεκτροκινητήρες.

Η μέγιστη απόδοση φτάνει τους 184 ίππους και τα 315 Nm, ενώ το σύστημα συμπληρώνουν ένα αυτόματο κιβώτιο μιας σχέσης και μια μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα που ξεπερνά τη 1,0 kWh.

Τα προγράμματα λειτουργίας είναι τρία, τα EV, Hybrid και Engine Drive με την εναλλαγή μεταξύ τους να μη γίνεται αντιληπτή από τον οδηγό, ενώ αξιόλογες είναι οι επιδόσεις που επιδεικνύει το ZR-V.

Έτσι το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 7,8 δεύτερα αν και το πιο σημαντικό είναι πως στις αστικές διαδρομές λειτουργεί κυρίως ως ηλεκτρικό. Κάτι που στην πράξη σημαίνει και μικρή επιβάρυνση του περιβάλλοντος και μειωμένο κόστος μετακίνησης.

Το τελευταίο διαφαίνεται και από τη μέση τιμή κατανάλωσης κατά WLTP που είναι μόλις 5,7 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, ενώ η αντίστοιχη εκπομπή CO2 είναι 130 γραμμάρια το χιλιόμετρο.

Το ιδιαίτερα αξιόλογο Honda ZR-V είναι διαθέσιμο σε τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού, τα Elegance, Style, Sport και Advance και οι τιμές του ξεκινούν από τις 44.700 ευρώ.

Formula 1: Αυτά είναι τα μονοθέσια του 2024

F1

F1, Δοκιμές Μπαχρέιν: Η Red Bull παραχώρησε την πρώτη θέση στη Ferrari

F1

Alfa Romeo: Τελικές δοκιμές της Milano που παρουσιάζεται στις 10 Απριλίου

Alfa Romeo

H Mercedes αναθεωρεί τους στόχους για τα ηλεκτρικά

Mercedes-Benz