Σύνδεση

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόλυτη κυριαρχία των SUV στην Ευρώπη

Τα SUV έχουν φτάσει σε πρωτοφανή ύψη αποδοχής στην Ευρώπη, καθώς κατέχουν πάνω από το ήμισυ του συνόλου των πωλήσεων οχημάτων με ένα μερίδιο 51%.

Το Tesla Model Y αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος παίκτης, σημειώνοντας εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων κατά 85%, κάτι που το οδήγησε στο να γίνει το όχημα με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη και συμβάλλοντας στο να περάσει η κατηγορία των premium μεσαίων SUV για πρώτη φορά την κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων.

Τα SUV είναι πλέον ο κυρίαρχος τύπος αμαξώματος σε ολόκληρη την ήπειρο, με τον συνδυασμένο όγκο πωλήσεων από μοντέλα όπως το Tesla Model Y και το Volkswagen T-Roc να αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των πωλήσεων.

Σε μια αγορά όπου οι πωλήσεις SUV αυξήθηκαν κατά 19% πέρυσι και έφτασαν τα 6,63 εκατομμύρια μονάδες, η συγκεκριμένη κατηγορία έχει επισκιάσει όλες τις υπόλοιπες,  με την κατηγορία των μικρών SUV να αναδεικνύεται ως η μεγαλύτερη από όλες τις άλλες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι premium κατηγορίες σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη, με τις πωλήσεις των premium μεσαίων SUV να αυξάνονται κατά 31% και των premium compact SUV να αυξάνονται κατά 27%.

Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός ότι η κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων έπεσε στην έβδομη θέση από την πέμπτη, κάτι που δείχνει πόσο έχουν αλλάξει τα δεδομένα στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πέρυσι πουλήθηκαν 698.858 μίνι αυτοκίνητα, από πάνω από ένα εκατομμύριο πριν από μια δεκαετία. Στο διάστημα αυτό η Citroen, η Peugeot, η Ford και η Opel εγκατέλειψαν την κατηγορία.

Όσον αφορά τις μάρκες, η VW κυριάρχησε σε οκτώ κατηγορίες έναντι έξι πέρσι. Συνολικά, το VW Group κατέκτησε την κορυφή σε 12 από τις 21 διαφορετικές κατηγορίες, ενώ το BMW Group ακολούθησε με τέσσερις νίκες, από δύο για τη BMW και τη Mini.

Τα SUV, πάντως, κυριάρχησαν ακόμη και στην ακριβότερη εξωτική κατηγορία. Εκεί, η BMW XM κατέλαβε την πρώτη θέση στο πρώτο πλήρες έτος πωλήσεών της με 3.142 πωλήσεις.

Το plug-in υβριδικό SUV ξεπέρασε την Lamborghini Urus που κατέλαβαν τη δεύτερη θέση και την Bentley Bentayga που κατέλαβε την τρίτη θέση.

Η νέα BMW σειρά 1 έχει αλλάξει αισθητά!

BMW

Η Mercedes θέλει να επιστρέψει στις κλασικές γραμμές

Mercedes-Benz

Η Nissan παρουσιάζει τέσσερα πρωτότυπα στο Πεκίνο

Featured

Πόσο κοστίζει το νέο Nissan Qashqai;

Featured