Σύνδεση

Featured

To θρυλικό Renault 4 έγινε ιπτάμενο και λέγεται AIR4 (Video)

LIFESTYLE

Φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την πρεμιέρα του Renault 4, του περίφημου «Κατρέλ», που είναι ένα από τα πιο έξυπνα, πρακτικά και διαχρονικά μοντέλα και το οποίο κατασκευαζόταν για περισσότερα από 30 χρόνια.

Το Κατρέλ είναι ένα από τα λεγόμενα αταξικά αυτοκίνητα, που πλέον με τη συνεργασία της TheArsenale γίνεται και ιπτάμενο. Το AIR4 όπως ονομάζεται λοιπόν είναι αισθητικά μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού γαλλικού μοντέλου που ταυτόχρονα είναι και ιπτάμενη.

Για το σκοπό αυτό στις γωνίες του αμαξώματός του δεν υπάρχουν τροχοί αλλά δίφυλες προπέλες. Το αμάξωμα βρίσκεται στο κέντρο αυτού του ιπτάμενου πλαισίου και προκειμένου να μπει ο οδηγός ή καλύτερα ο πιλότος του μετατοπίζεται ολόκληρο προς τα πάνω μιας και ο αντίστοιχος μηχανισμός είναι προσαρμοσμένος στο εμπρός μέρος του.

Οι τέσσερις προπέλες τροφοδοτούνται με ενέργεια από συσσωρευτές των 90.000 mAh, ενώ η μέγιστη οριζόντια ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι σχεδόν 80 χλμ./ ώρα. Η μεγαλύτερη κλίση του μπορεί να φτάσει μέχρι και τις 70 μοίρες και το μέγιστο ύψος πτήσης τα 700 μέτρα.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Το πιο ακριβό Suzuki Jimny έχει έξι τροχούς 

Featured

Νέο Opel Mokka: Πιο μοντέρνο και πιο τολμηρό – Πόσο κοστίζει

Featured

Το νέο Audi A6 Avant θα είναι το τελευταίο με θερμικούς κινητήρες

Audi

Η Volvo καταργεί σταδιακά τα στέισον

Volvo