Σύνδεση

F1

ΜΕ ΠΟΣΑ ΧΛΜ./ ΩΡΑ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ Ο ALONSO ΤON GUTIERREZ; (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως γράψαμε και πριν λίγες ώρες το τρομακτικό ατύχημα των Alonso και Gutierrez είναι αυτό που χαρακτήρισε το πρώτο Γκραν Πρι της σαιζόν. Ο λόγος είναι ότι η McLaren του Ισπανού ακούμπησε την Haas του Μεξικανού, ο οποίος κινείτο με 307 χλμ./ ώρα όπως αποκάλυψαν τα δεδομένα της τηλεμετρίας. Αντίστοιχα η ταχύτητα του Alonso ήταν κατά τι μεγαλύτερη, για την ακρίβεια 310 χλμ./ ώρα.

Η αιτία που τα δύο μονοθέσια ακούμπησαν είναι για πολλούς ειδικούς η χάραξη της συγκεκριμένης στροφής, στην οποία και στο παρελθόν έχουν συμβεί ατυχήματα, αλλά και η επιβράδυνση του Gutierrez στην έξοδο της. Αυτό μπορεί να οφείλειται και στο ότι στο συγκεκριμένο σημείο βρέθηκε με άδειες τις μπαταρίες του υβριδικού συστήματος πρόωσης της Haas, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί η διαδικασία φόρτισής τους. Η οποία «κόβει» περίπου 150 ίππους, με αποτέλεσμα το μονοθέσιο να επιβραδύνει.

Τον οδηγό που ακολουθεί τον προειδοποιεί το αναβόσβημα που κάνει το φως των φρένων και ίσως ο Alonso το είδε σαν μια καλή ευκαιρία να προσπέρασει με τη βοήθεια του DRS. O Μεξικανός όμως μετατοπίστηκε ελαφρά προς τα αριστερά και έτσι τα δύο μονοθέσια ακούμπησαν…

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz