Σύνδεση

F1

F1 GP ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ: ΝΙΚΗΤΗΣ Ο DANIEL RICCIARDO

Μετά από ένα εξαιρετικό και άκρως ανταγωνιστικό αγώνα μέχρι τον τελευταίο γύρο, νικητής στην πίστα του Hungaroring ήταν o Daniel Ricciardο. Παράλληλα το αποτέλεσμα ήταν πολύ θετικό για τη Ferrari με τον Alonso, ενώ διατηρείται σε τροχιά τίτλου ο Hamilton.

Σε ένα συναρπαστικό φινάλε στην Ουγγαρία, πέντε γύρους πριν το τέλος ο Fernando Alonso προσπαθούσε με νύχια και δόντια να διατηρήσει την 1η θέση. Ο Daniel Ricciardo είχε λυσσάξει προσπαθώντας να προσπεράσει τον 2ο Hamilton …κάτι που κατάφερε στον 67ο γύρο από τους συνολικά 70 του αγώνα. Στη συνέχεια ο απίστευτος Ricciardo προσπέρασε και τον Alonso, με τον Ισπανό να οδηγεί αλάνθαστα, παρά τα «τελειωμένα» λάστιχα που είχε σε σχέση με τα πιο φρέσκα όσων των ακολουθούσαν.

Η μάχη μετατοπίστηκε μεταξύ των δύο παγκόσμιων πρωταθλητών, του Alonso και του Hamilton, με τον Rosberg να ακολουθεί και να πιέζει τον ομόσταβλό του. Τελικά, ο Alonso καταφέρνει να ανέβει στο 2ο σκαλί του βάθρου, ο Hamilton στο 3ο και ο Rosberg να μένει ικανοποιημένος με την 4η θέση, ενώ ακολούθησαν οι Felipe Massa, Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel, Valtteri Bottas, Jean-Eric Vergne και Jenson Button. Για μία ακόμη φορά, ο Lewis Hamilton απέδειξε την αξία του (αλλά και πόσο καλό είναι το μονοθέσιο της Mercedes) τερματίζοντας τον αγώνα στην 3η θέση, από την τελευταία 22η  που ξεκίνησε!

Αυτή ήταν η 2η νίκη του Daniel Ricciardo στην καριέρα του με τον νεαρό Αυστραλό να δείχνει πως έχει τα φόντα και τις δυνατότητες ενός μελλοντικού πρωταθλητή. Επίσης, αυτή ήταν η 2η νίκη για φέτος της Red Bull Racing, καθώς στα 10 από α 12 μέχρι τώρα GP έχει επικρατήσει η Mercedes. Ο επόμενος αγώνας είναι στις 22- 24 Αυγούστου στο Βέλγιο.

Γιάννης Σκουφής

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz