Σύνδεση

Featured

Δείτε τα εξωφρενικά περιθώρια κέρδους της Tesla

Μέσα στα πολλά παράδοξα και καινοφανή που έφερε η Tesla στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, είναι και το γεγονός ότι παρά την σχετικά μικρή παραγωγή της, η κερδοφορία της είναι πολύ μεγάλη. 
 
Η αμερικάνικη εταιρία έχει στην γκάμα της τέσσερα ηλεκτρικά μοντέλα, από τα οποία μόνο το Model Y είναι σχετικά καινούργιο (του 2020), όταν τα υπόλοιπα τρία, Model S, Model X και Model 3 είναι στην παραγωγή εδώ και πολλά χρόνια.
 
Απέναντί της έχει τους μεγάλους παραδοσιακούς κατασκευαστές, όπως για παράδειγμα η Toyota η οποία παράγει περίπου 10 φορές περισσότερα αυτοκίνητα μέσα στην χρονιά.
 
Παρ’ όλα αυτά, η Tesla καταφέρνει να κερδίζει από κάθε αυτοκίνητό της 8 φορές περισσότερα από ότι η Toyota με τα δικά της μοντέλα.
 
Η Tesla ανακοινώνει πλέον διαρκώς κέρδη, κάτι που γίνεται για κάθε τρίμηνο τα τελευταία δύο χρόνια. Επίσης η εταιρία έχει αρκετά διαθέσιμα κεφάλαια, τα οποία φθάνουν τα 3 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2022.
 
Το μεγάλο περιθώριο κέρδους που έχει η Tesla την φέρνει να δηλώνει καθαρά κέρδη 3,20 δισ. δολαρίων το τρίτο τρίμηνο του 2022, όταν η Toyota με πολλαπλάσιες πωλήσεις, έχει κέρδη 3.5 δισ. δολαρίων για το ίδιο διάστημα.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποτε η Toyota είχε μερίδιο στην Tesla 3% το οποίο πούλησε για μόλις 50 εκατομμύρια δολάρια. Το ποσό αυτό βγάζει σήμερα η Tesla κάθε δύο ημέρες!
 
Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Ανανέωση για το Audi A3 και νέα, πιο off road έκδοση Allstreet

Audi