Σύνδεση

Featured

Ποιο είναι το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό στην Ευρώπη το 2021;

Παρά την κρίση από την πανδημία και την έλλειψη ημιαγωγών, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σημείωσαν σημαντική άνοδο σε όλες τις αγορές της Ευρώπης, φθάνοντας το μερίδιο αγοράς τους στο εντυπωσιακό 11%

Σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO Dynamics, στην πρώτη θέση των πωλήσεων βρέθηκε μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου το Tesla Model 3 me 13.397 πωλήσεις και άνοδο 84% σε σχέση με πέρσι.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκε το VW ID. 3 με 63.109 πωλήσεις, μία άνοδος 125% σε σύγκριση με το 2020.
Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, το Tesla Model 3 θα ολοκληρώσει πρώτο και με μεγάλη διαφορά, κυριαρχώντας στην αγορά ηλεκτρικών της Ευρώπης για το 2021.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Model 3 ήταν συνολικά το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο σε όλη την Ευρώπη για το μήνα Σεπτέμβριο. Πάντως δυναμική είσοδο κάνει και το Model Y το οποίο κατάφερε να ξεπεράσει τα VW ID. 3 και ID. 4 το Νοέμβριο.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι το μερίδιο αγοράς της Tesla για το 2021 αναμένεται να ξεπεράσει το 2%, όταν το 2020 ήταν μόλις στο 0,9%, όντας πλέον πάνω από μάρκες όπως η Jaguar και η Land Rover.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η Tesla θα ολοκληρώσει τη χρονιά με πάνω από 170.000 πωλήσεις, με το γκρουπ VW να φθάνει συνολικά τα 300.000 ηλεκτρικά μοντέλα από όλες τις μάρκες του. Η Stellantis θα τερματίσει τρίτη με τις Renault-Nissan στην τέταρτη θέση.

Μάλιστα το Dacia Sprin φαίνεται να κάνει δυναμική είσοδο στην αγορά, ξεπερνώντας ήδη σε πωλήσεις το Τesla Model Y για το Νοέμβριο.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Ανανέωση για το Audi A3 και νέα, πιο off road έκδοση Allstreet

Audi