Σύνδεση

F1

F1 Γκραν Πρι ΗΠΑ: Νίκη Verstappen, στους 12 βαθμούς η διαφορά από Hamilton

Ο Max Verstappen πέτυχε την πρώτη του νίκη στις ΗΠΑ, κράτησε πίσω του τον Hamilton και αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στους 12 βαθμούς.

Γεγονός είναι πάντως πως ο Hamilton ξεκίνησε καλύτερα και έστριψε πρώτος στην ανηφορική στροφή αμέσως μετά την εκκίνηση. Δέκα γύρους μετά ο Verstappen μπήκε για αλλαγή ελαστικών και το undercut πέτυχε όταν ο Hamilton μπήκε και αυτός στα pits για σκληρή γόμα μετά από 4 γύρους για να βρεθεί πίσω από τον Ολλανδό.

Δυνατή ήταν η μάχη ανάμεσα στις Ferrari και τις McLaren, ενώ ο Bottas δυσκολευόταν στα να ανέβει θέσεις. Ο Gasly εγκατέλειψε πρώτος λόγω ανάρτησης πριν συμπληρωθούν 20 γύροι. Αυτή ήταν η 4η του εγκατάλειψη μέσα στο 2021.

Στη μέση περίπου του Γκραν Πρι ο Hamilton μείωνε συνεχώς την διαφορά από τον Verstappen που έκανε και δεύτερο pitstop. Το ίδιο έκανε και ο Hamilton στον 37ο γύρο ξεκινώντας το κυνήγι για προσπέραση και ειδικότερα για πίεση στους τελευταίους τρεις γύρους. Εγκατάλειψη είχε και ο Ocon.

Τελικά ο Verstappen άντεξε στην πίεση του Hamilton και πήρε τη νίκη. Στο βάθρο και ο Perez. Την 10άδα συμπλήρωσαν οι Leclerc, Ricciardo, Sainz, Bottas, Norris, Tsunoda και Vettel.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured