Σύνδεση

Featured

H Βόρεια Μακεδονία φτιάχνει ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Μπορεί εμείς εδώ να ασχολούμαστε με το όνομα της διπλανής χώρας, όμως εκείνοι έχουν μάλλον άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Και μία εταιρία με την ονομασία BB Classic Cars κάνει κάτι που στην Ελλάδα κανείς ακόμα δεν έχει σκεφτεί ούτε και επιχειρήσει: μετατρέπει παλιά αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά.

Ανάμεσά τους και το Zastava 750 που βλέπουμε στις φωτογραφίες, ένα αντίγραφο του Fiat 600 το οποίο ήταν αρκετά διάσημο στην Γιουγκοσλαβία στα χρόνια του Τίτο και έφθασε να παράγεται και μέχρι την δεκαετία του ’80. Σ’ αυτό η συγκεκριμένη εταιρία αντικαθιστά τους βενζινοκινητήρες με ηλεκτροκινητήρες, τους οποίους αγοράζει από την γερμανική εταιρία Kessler.

Η όλη μετατροπή γίνεται σε ένα εργοστάσιο που βρίσκεται στην Βόρεια Μακεδονία, ενώ το μικρό αυτοκίνητο έχει αυτονομία 150 χιλιομέτρων και χρειάζεται τρεις ώρες για την φόρτιση ή μόλις 15 λεπτά σε ταχυφορτιστή.

Το κόστος είναι λιγότερο από 1 ευρώ για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας των 10 kWh ενώ η τιμή του αυτοκινήτου φθάνει στα 20.000 ευρώ. Πολλά τα χρήματα για ένα Zastava ξεχασμένο από τον χρόνο, όμως όσοι στην Ελλάδα βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος, μάλλον έχουν μεγάλο πρόβλημα να κατανοήσουν τα σημεία των καιρών.

Γράψτε ένα σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

To Tesla Cybertruck γίνεται και… αμφίβιο! (Video)

Featured

Τα νέα αγωνιστικά του WRC δεν θα είναι υβριδικά!

Featured

Η Suzuki ανανεώνει για 2η φορά το Vitara

Featured

Η Mercedes θα διατηρήσει τα συμβατικά μικρά μοντέλα της

Mercedes-Benz